twehee Eerste selectie

FC Twente heeft zaterdagavond een overwinning behaald op sc Heerenveen. Michel Vlap scoorde halverwege de tweede helft de enige treffer van de avond.

61263453 FC Twente

Na het midweekse optreden tegen Vitesse trad FC Twente zaterdagavond in De Grolsch Veste aan tegen sc Heerenveen. In vergelijking met de wedstrijd tegen de Arnhemmers verving Manfred Ugalde Ricky van Wolfswinkel in de basis. In de openingsfase van de wedstrijd zochten beide ploegen de aanval en dat zorgde voor een aantal dreigende momenten. Steijn was voor FC Twente het dichtst bij een treffer. Nadat hij vroeg in de wedstrijd met een kopbal gevaarlijk was, dook hij na een half uur op aan de rechterkant van het veld, maar zijn schot werd geblokt door Bochniewicz. Heerenveen zorgde met een indraaiende vrije trap ook voor een gevaarlijk moment voor het doel van Unnerstall, waarbij Brouwers eerder al de bal net naast tikte. Gaandeweg de eerste helft nam FC Twente het heft meer in handen. Doelpunten vielen er niet voor rust.

Nadat FC Twente direct in de tweede helft een goede mogelijkheid kreeg via Michal Sadilek, zijn volley van buiten de zestien ging net naast, liet Heerenveen met een bal net naast de paal en een afgekeurde treffer vanwege buitenspel zich ook gelden.

Na ruim een uur opende Michel Vlap de score. Met een schot uit de tweede lijn verraste hij Andries Noppert en tekende daarmee voor de 1-0. Na de goal bleef FC Twente de druk opvoeren op jacht naar een tweede Twentse treffer. Ondertussen moest het ook waakzaam zijn voor de uitbraken van Heerenveen. Naarmate de tijd verstreek in De Grolsch Veste nam de spanning toe, maar bleef FC Twente overeind en won het met 1-0.