Eerste selectie

FC Twente heeft zaterdagavond een goede overwinning geboekt op AZ. In een onderling treffen tussen drie en nummer vier van de Eredivisie won de ploeg van trainer Joseph Oosting met 2-1 van de Alkmaarders. Manfred Ugalde was met twee treffers de gevierde man in De Grolsch Veste.

BE20917

In een sfeervolle uitverkochte Grolsch Veste begon FC Twente aan het nieuwe jaar. Vroeg in de wedstrijd moest FC Twente een tegentreffer incasseren, doelpunt van Odgaard. Na die goal nam FC Twente het heft in handen en bepaalde grote delen van de wedstrijd. Wel moest het tot kort voor rust wachten tot het spel werd beloond met een treffer, vijf minuten voor rust scoorde Manfred Ugalde de verdiende gelijkmaker. In het tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Gesteund door het thuispubliek ging FC Twente op zoek naar een tweede goal, twintig minuten voor tijd was het opnieuw Manfred Ugalde (2-1). In de slotfase hield Lars Unnerstall zijn ploeg op de been met een sterke redding na een inzet van Van Bommel.