Eerste selectie

FC Twente heeft donderdagavond niet voor een resultaat kunnen zorgen in de thuiswedstrijd tegen S.S. Lazio. Vroeg in de wedstrijd moest FC Twente met tien man verder na een rode kaart voor Lars Unnerstall, waarna er een grote opgave wachtte tegen de Italianen. In de slotfase besliste Lazio de wedstrijd (0-2).

20241024  BE27140
20241024  BE16407
20241024  BE16423
20241024  BE16488
20241024  BE16495

Na de Europese duels met Manchester United en Fenerbahce stond voor FC Twente donderdagavond weer een mooie uitdaging op het programma: thuis tegen S.S. Lazio. In een uitverkochte Grolsch Veste was de openingsfase aftasten van beide kanten, toen FC Twente na tien minuten een grote tegenslag moest verwerken. Lars Unnerstall kwam buiten zijn zestien en haalde een Lazio-aanvaller onderuit. De scheidsrechter uit Montenegro toonde de goalie de rode kaart, waarna FC Twente met tien man verder moest. Przemyslaw Tyton kwam in het veld, Mitchel van Bergen ging eruit. Met een speler minder werd FC Twente teruggedrongen door Lazio en kwam na 25 minuten de eerste grootste kans voor de gasten. De paal stond een treffer in de weg. De voorsprong voor Lazio kwam er alsnog. Na 35 minuten scoorde Pedro, maar op het veld werd hij teruggevlagd voor buitenspel. De VAR kwam in de lucht en keurde de treffer alsnog goed. Met tien man waren de momenten voor FC Twente schaars om eruit te komen. Met twee goede reddingen voorkwam Tyton voor rust een grotere achterstand.

20241024  BE16600

Met Bas Kuipers voor Sam Lammers begon FC Twente aan de tweede helft. Direct na rust kreeg Lazio een grote kans op de 0-2, Pellegrini schoot de bal over de kruising. Met de steun van het Twentse publiek wist de ploeg van trainer Joseph Oosting gaandeweg de Italiaanse opponent steeds meer van het eigen doel te houden en voorin zelf meer in beeld te komen. Met het inbrengen van Carel Eiting en Gijs Besselink kwam er nieuwe energie in de ploeg. Met een nog een kwartier op de klok leek Lazio de voorsprong te kunnen gaan verdubbelen. De arbiter wees naar de stip, maar ingrijpen van de VAR voorkwam een strafschop. FC Twente bleef strijden voor een resultaat. Met een minimale achterstand was het nog niet beslist en gesteund door de eigen supporters ging de ploeg op jacht naar de gelijkmaker. Met het naderen van de negentig minuten gooide Lazio de wedstrijd in het slot. Vanuit de omschakeling stond Gustav Isaksen aan het eind van de aanval en hij kon de 0-2 binnenwerken.

Na twee gelijke spelen in Europa, leed FC Twente donderdagavond in eigen huis een nederlaag tegen Lazio. Zondag komt FC Twente opnieuw in actie, dan komt voor de competitie Heracles Almelo naar Enschede.