Eerste selectie

Zaterdagavond speelde FC Twente de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Ron Jans speelde tegen Sparta Enschede, dat dit weekend haar 100-jarig jubileum vierde, en won met 1-8. Bij FC Twente begonnen de nieuwkomers Robin Propper en Virgil Misidjan in de basiself. De nieuwelingen Lars Unnerstall en Giovanni Troupee kwamen na rust in actie.

20210703 CVV Sparta FCT 19670

Virgil Misidjan zorgde na drie minuten voor eerste treffer. Nadat de thuisploeg via Imar Bult op zeer fraaie wijze op gelijke hoogte was gekomen, hij schoot de bal vanaf net over de middenlijn over doelman Jeffrey de Lange. Daan Rots zorgde voor rust voor de 1-2. Met een bijna compleet nieuw elftal begon FC Twente aan de tweede helft en na vijf minuten was Ramiz Zerrouki trefzeker met een mooi schot van afstand. Direct daarna verzilverde Gijs Smal een vrije bal van buiten de 'zestien' en zorgde Jayden Oosterwolde voor de 1-5. Via opnieuw Daan Rots en Ramiz Zerrouki stond een kwartier voor tijd de 1-7 tussenstand op het bord. In de slotminuten scoorde Academie-speler Lammert Roossien de achtste treffer.

Dinsdag speelt FC Twente haar tweede oefenduel van deze voorbereiding, dan treedt het in Haaksbergen aan tegen HSC ’21.

20210703 CVV Sparta FCT 24980

Cvv Sparta Enschede - FC Twente 1-8 (1-2)

03’ Misidjan 0-1
32’ Bult 1-1
39’ Rots 1-2
51’ Zerrouki 1-3
56' Smal 1-4
59' Oosterwolde 1-5
71' Rots 1-6
77' Zerrouki 1-7
88' Roossien 1-8

Scheidsrechter: Jules Nelissen

Opstelling FC Twente 1e helft: De Lange, Everink, Dumic, Pröpper, Smal, Staring, Bosch, Van Leeuwen, Menig, Rots en Misidjan.

Opstelling FC Twente 2e helft: Unnerstall, Troupee, Hilgers, Bruns, Oosterwolde, Smal, Roemeratoe, Zerrouki, Roossien, Rots, Van Leeuwen.

Foto's: Bas Everhard & BSR Agency/OrangePictures