Eerste selectie twerbs

FC Twente is er dinsdagavond in de derde voorronde van de UEFA Champions League niet in geslaagd de achterstand uit het heenduel met FC Red Bull Salzburg weg te poetsen. Na de 2-1 nederlaag in Oostenrijk speelde FC Twente in De Grolsch Veste verdienstelijk gelijk met 3-3. Vanaf september gaat het Europese seizoen verder in de hoofdfase van de UEFA Europa League.

FC Twente had in de eerste helft aanvankelijk weinig in te brengen tegen het spel van FC Red Bull Salzburg. De bezoekers uit Oostenrijk hadden het initiatief en dat betaalde zich na ruim een kwartier uit, toen Maurits Kjaergaard achter de verdediging opdook en de bal behendig over Lars Unnerstall werkte (0-1). Kort daarna verdubbelde FC Red Bull Salzburg de voorsprong. Dorgeles Nene brak door op de rechterflank en schoot hard raak (0-2). Op slag van rust liet ook FC Twente zich zien voor het doel van de tegenstander en scoorde het via Mees Hilgers, die een corner van Carel Eiting binnen kopte (1-2). Met het publiek erachter gloorde er voor de tweede helft nog hoop in De Grolsch Veste.

TWERBS 4

Die hoop kreeg direct na rust wel een knauw. FC Red Bull Salzburg profiteerde van balverlies aan Twentse zijde en bracht de score via Moussa Yeo op 1-3. De druk van de Oostenrijkers hield aan en de paal redde FC Twente op een inzet van Aleksa Terzic. Na ruim een uur veerde het publiek in De Grolsch Veste weer op voor FC Twente, toen Alec Van Hoorenbeeck de marge verkleinde naar één. Hij kopte een hoekschop van de ingevallen Mats Rots binnen (2-3).

Later in de tweede helft maakte ook onder meer Sayf Ltaief zijn opwachting. Hij speelde net als de startende Bas Kuipers en Sam Lammers zijn eerste minuten in De Grolsch Veste. Ltaief liet zich direct zien met een schot over het doel van Janis Blaswich, maar op dat moment greep de VAR in aan de andere kant. Een handsbal van Michel Vlap werd alsnog als strafschop beoordeeld. Lars Unnerstall kwam als winnaar uit de strijd, hij pakte de penalty van Kjaergaard.

Daarmee hield de sluitpost de Twentse hoop levend. FC Twente bleef ervoor gaan en wisselde aanvallend. Die opvatting werd beloond, want na enkele mogelijkheden was het Sem Steijn die FC Twente naast FC Red Bull Salzburg schoot (3-3). Samen met een kolkend stadion ging FC Twente in de zeven minuten durende blessuretijd op zoek naar de voorsprong en de virtuele gelijke stand, maar gescoord werd er niet. FC Twente speelde strijdend en verdienstelijk gelijk, kreeg de handen van de supporters op elkaar, maar strandde in de derde voorronde van de UEFA Champions League.

TWERBS 7

Voor FC Twente krijgt het Europese seizoen een vervolg in de hoofdfase van de UEFA Europa League. In de hoofdfase van dit toernooi speelt FC Twente, van september tot en met januari, acht wedstrijden. De loting voor deze wedstrijden vindt plaats op vrijdag 30 augustus.

FC Twente - Red Bull Salzburg 3-3 (1-2)

17' Kjaergaard 0-1
25' Nene 0-2
43' Hilgers 1-2
46' Yeo 1-3
64' Van Hoorenbeeck 2-3
87' Steijn 3-3

Geel: Rots, Vlap, Hilgers, Steijn (FC Twente), Gourna-Douath, Blaswich (FC Red Bull Salzburg)
Scheidsrechter: Peljto

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Salah-Eddine, Hilgers, Van Hoorenbeeck (76' Taha), Kuipers (61' M. Rots), Kjølø (61' Steijn), Eiting (46' Van Bergen), Lammers, Rots (67' Ltaief), Van Wolfswinkel, Vlap.

Opstelling FC Red Bull Salzburg: Blaswich, Dedic, Piatkowski, Baidoo, Terzic, Bidstrup (81' Capaldo), Gourna-Douath (55' Diambou), Kjaergaard, Nene (67' Ratkov), Yeo (67' Daghim), Gloukh (81' Van der Brempt).

Foto's: Bas Everhard & BSR Agency / Orange Pictures