Eerste selectie heetwe

In deze interlandweek speelde FC Twente woensdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen. De wedstrijd werd gespeeld op Sportpark Skoatterwâld in Heerenveen en eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Highlights v7
Samenvatting

FC Twente trad aan zonder haar internationals die deze week bij de nationale ploegen verblijven. Academie-speler Owen Panneflek begon in Heerenveen in de basiself. De ploeg van Joseph Oosting kwam na een klein kwartier spelen op achterstand door een treffer van Levi Smans. In de eerste helft had FC Twente het betere van het spel, maar wist dit niet om te zetten in treffers.

Na rust waren de eerste kansen voor FC Twente. Nadat Sayf Ltaief op de keeper stuitte, was het kort daarna de beurt aan Panneflek die de 1-1 op de schoen had, maar de jonge aanvaller miste. Na een uur spelen was het wel raak. Op aangeven van Benjamin Nagel scoorde Panneflek de verdiende gelijkmaker. Tien minuten voor tijd kreeg Nagel een goede mogelijkheid om FC Twente op voorsprong te zetten, zijn schot ging net voorlangs. Ook Gijs Besselink was kansrijk, maar de goalie van Heerenveen voorkwam de 1-2.

sc Heerenveen – FC Twente 1-1 (1-0)