Eerste selectie twestv

FC Twente heeft zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen Sint Truiden gelijkgespeeld. In Goor eindigde het treffen tegen de Belgische opponent met 2-2.

07 v11

FC Twente speelde zaterdag in Goor haar tweede oefenwedstrijd van deze voorbereiding. Tegen de Belgische opponent dook FC Twente in de openingsfase een aantal keer op in de zestien, maar kwam het nog niet direct tot grote mogelijkheden. De openingsgoal viel na twaalf minuten aan de andere kant. De Japanner Ito wist doelman Tyton te verslaan met een schot van afstand (0-1). FC Twente had in het resterende deel van de eerste helft het initiatief zonder tot grote kansen te komen. De grootste mogelijkheid op de 1-1 was voor Gijs Besselink, die door goed druk te zetten de bal veroverde. Oog-in-oog met de keeper van Sint Truiden schoot Besselink rakelings naast. Aan de andere zijde wist Tyton voor rust de tweede Belgische treffer te voorkomen.

Tweede helft
FC Twente begon met elf nieuwe spelers aan de tweede helft. Ook nu nam FC Twente het initiatief en dat resulteerde binnen tien minuten in een 2-1 voorsprong. Anass Salah-Eddine en Harrie Kuster waren kort achter elkaar trefzeker (2-1). Kuster onderschepte bij de eerste treffer de bal, waarna Salah-Eddine binnen kon schieten. Kort erna stond Kuster dit keer zelf aan het eind van de aanval. Na een uur spelen kopte Barnes voor Sint Truiden de gelijkmaker binnen (2-2). In het verloop van de tweede helft moest FC Twente waakzaam zijn voor de counters van Sint Truiden en kreeg het via onder meer Daan Rots en Sayf Ltaief nog mogelijkheden op een nieuwe treffer. Gescoord werd er niet meer, waardoor ook het tweede oefenduel van deze voorbereiding in een 2-2 gelijkspel eindigde.

Komende vrijdag treft FC Twente in Delden het Deense FC Nordsjaelland. Op het veld van Rood Zwart speelt de ploeg om 12.00 uur en 14.30 uur tegen de Deense club.

FC Twente – Sint Truiden 2-2 (0-1)

12’ Ito 0-1
55' Salah-Eddine 1-1
57' Kuster 2-1
61' Barnes 2-2

Toeschouwers: 1.250
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Opstelling FC Twente eerste helft: Tyton, Sampsted, Mesbahi, Propper, Kuipers, Eiting, Besselink, Vlap, Van Bergen, Van Wolfswinkel, Taha.

Opstelling FC Twente tweede helft: Karssies, Regeer, Van Hoorenbeeck, Bruns, Mats Rots, Salah-Eddine, Kjolo, Kuster (72' Nagel), Ltaief, Vennegoor of Hesselink, Daan Rots.

Foto’s: Bas Everhard