Eerste selectie utrtwe

FC Twente heeft zondagmiddag een nederlaag geleden bij FC Utrecht. In Stadion Galgenwaard verloor FC Twente met 2-1. In de openingsfase scoorde Sam Lammers de 0-1, waarna Toornstra en Bozdogan voor de thuisploeg scoorde.

BE10189 v2
BE10218
BE20281 v2
BE20298 v2
BE10252
BE10235 v2

Na een openingsfase waarin de thuisploeg voor de eerste dreiging zorgde, kwam FC Twente na tien minuten op voorsprong. Na een mooie aanval die begon bij Mitchell van Bergen legde Sem Steijn de bal klaar voor Sam Lammers die hard binnenschoot en daarmee zijn nieuwe ploeg tegen zijn oude club op 0-1 zette. Lang bleef de tussenstand niet op het bord staan. Een paar minuten later kopte Jens Toornstra een voorzet binnen achter Unnerstall (1-1).

In de fase die volgde in de eerste helft kwam FC Twente beter in haar spel en voerde het druk op richting Utrecht. Mogelijkheden voor onder meer Steijn, Van Bergen en Lammers hadden voor een nieuwe voorsprong kunnen zorgen.

Vijf minuten na rust scoorde Bozdogan de 2-1 voor FC Utrecht. Een goal die vanwege hands werd afgekeurd door Higler, maar na de VAR werd de treffer alsnog goedgekeurd (2-1). In het verloop van de tweede helft zette FC Twente aan om op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar kreeg het niet voldoende kansen om opnieuw dreigend te zijn.