twefen Eerste selectie

Na een heerlijke Europese avond in De Grolsch Veste moest FC Twente donderdagavond tegen Fenerbahçe genoegen nemen met een punt. Een sterk FC Twente kwam voor rust op voorsprong, 1-0 van Michel Vlap, na rust scoorde Dusan Tadic de gelijkmaker.

WhatsApp Image 2024 10 03 at 21.12.21
20241003 FCT Fenerbahce 24866
20241003 FCT Fenerbahce 24873
20241003 FCT Fenerbahce 24880
WhatsApp Image 2024 10 03 at 21.09.51
20241003 FCT Fenerbahce 14582

Na het sterke optreden van vorige week op Old Trafford stond voor FC Twente donderdagavond opnieuw een tegenstander van formaat te wachten in de Europa League: Fenerbahce. In de wedstrijd tegen Manchester United had FC Twente zich prima laten zien en aan de vooravond gaf trainer Joseph Oosting aan dezelfde intensiteit van zijn ploeg te willen zien en daarmee de lijn door te willen trekken in Europa. En dat gebeurde.

Vanaf de aftrap bepaalde FC Twente in een zeer sfeervolle Grolsch Veste het spelbeeld. Na een minuut dook Michel Vlap op voor het Turkse doel, maar hij had geen geluk in de afronding. FC Twente drong Fenerbahce terug op eigen helft en combineerde zich gesteund door de supporters een weg naar voren. Aan de andere kant was er een Turks offensief en voorkwam Lars Unnerstall met zijn vuisten dat Fenerbahce alsnog op 0-1 kwam. Kort erna was het Jayden Oosterwolde die hard op de lat schoot.

WhatsApp Image 2024 10 03 at 21.36.03 2

FC Twente pakte haar spel weer op en Michel Vlap kopte na een half uur spelen de bal binnen. Hij stond aan het eind van een mooie aanval die werd opgezet door Sem Steijn en Youri Regeer (1-0). Een treffer die terecht gevierd werd. Youri Regeer had direct erna zichzelf ook kunnen belonen. Zijn schot werd uit het doel geslagen door Livakovic.

Met ongewijzigde teams begonnen FC Twente en Fenerbahce aan de tweede helft. FC Twente ging verder met waarmee het voor rust was gebleven. Direct na rust liet Mitchel van Bergen zich zien. Met een schot in de korte hoek en oog-in-oog met de goalie van Fenerbahce had de aanvaller voor de tweede treffer kunnen zorgen, maar het geluk ontrak. FC Twente moest waakzaam zijn voor de tegenaanvallen van de gasten en hierbij greep de Twentse defensie met Unnerstall een paar keer goed in. Na een uur spelen stond Sam Lammers aan het eind van een fraaie aanval. De spits speelde zich mooi fraai, het schot ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Op het moment dat FC Twente voor steeds dreiging zorgde sloeg Fenerbahce toe. Dusan Tadic zette de Twentse defensie onder druk en schoot twintig minuten voor tijd raak oog-in-oog met Unnerstall (1-1). Enkele minuten later had FC Twente de gelijkmaker ongedaan kunnen maken. Sayf Ltaief kwam via de linkerkant goed opzetten. Zijn schot in de korte hoek was niet voldoende. Met enkele verse krachten ging Jose Mourinho met zijn Fenerbahce op zoek naar meer. De bezoekers kwamen meer opzetten, maar achterin hield FC Twente het goed gesloten. Met het verstrijken van de negentig minuten zorgde Sam Lammers voor opwinding. Na een voorzet van Bart van Rooij schoot de spits uit de draai met zijn hoek op de goal, maar de doelman liet zich niet verrassen. Aan de stand veranderde niets meer, zodat FC Twente - Fenerbahce in 1-1 eindigde.