Eerste selectie

In een enerverende wedstrijd speelde FC Twente zondagmiddag op Het Kasteel met 2-2 tegen Sparta Rotterdam. In de slotminuten wist Naci Ünüvar alsnog een punt te pakken voor FC Twente.

318224ad d424 4131 81a2 602dd65ec610
63152321 FC Twente
63153178 FC Twente
63153998 FC Twente
63154374 FC Twente
da721bf0 cb17 4a82 bd15 6062416e639d

In de blessuretijd van de eerste helft kwam FC Twente via Sem Steijn op 0-1, zijn tiende competitietreffer van dit seizoen. Op aangeven van Manfred Ugalde ging Steijn goed door en schoot de bal onhoudbaar achter doelman Olij. De treffer viel een minuut na de rode kaart voor Sparta-speler Bakari, na een overtreding op Michel Vlap. Vlap kreeg voor rust uit een vrije trap een van de betere kansen voor FC Twente, maar Olij tikte de bal uit de kruising. Aan de andere zijde moest Lars Unnerstall enkele malen redding brengen om een goal voor Sparta te voorkomen. Na ruim een kwartier spelen moest FC Twente al verder zonder Robin Pröpper, die een hoofdblessure opliep.

In de openingsfase van de tweede helft, nadat Gijs Smal al de paal had geraakt, kantelde de tussenstand volledig. Na ingrijpen van de VAR kreeg Sparta een strafschop, die binnen werd geschoten voor Lauritsen. Vijf minuten later mocht de spits opnieuw aanleggen, nadat Van den Kerkhof wederom naar de stip had gewezen (2-1). De Sparta-speler sprong over het been van Sadilek en dat was voor de arbiter voldoende voor een penalty. FC Twente ging op jacht naar minimaal de aansluitingstreffer. Met een aantal verse aanvallende krachten in het veld werd de druk op het Sparta-doel opgevoerd. Steijn was met een schot op de paal dicht bij de gelijkmaker, waarna de meeste Twentse aanvallen eindigden in de handen van Olij. De negentig minuten waren verstreken toen FC Twente alsnog een punt pakte in Rotterdam. Invaller Naci Ünüvar schoot in de korte hoek binnen (2-2).

Donderdagavond komt FC Twente opnieuw in actie. Dan in de 2e ronde van de KNVB Beker in Eindhoven tegen PSV.

Sparta Rotterdam – FC Twente 2-2 (0-1)

45+5’ Steijn 0-1
51’ Lauritsen pen. 1-1
55’ Lauritsen pen. 1-2
90+2’ Ünüvar 2-2

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof
Toeschouwers:
Gele kaarten:
De Guzman, Velthuis (Sparta Rotterdam) Sadilek (FC Twente).
Rode kaart:
45+4’ Bakari (Sparta Rotterdam)

Opstelling Sparta Rotterdam: Olij, Bakari, Meissen, Velthuis, Van der Kust, De Guzman, Neghli, Kitolano, Lauritsen (90+5’, Verschueren, Warmerdam.

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Sampsted (65’ Regeer), Hilgers, Pröpper (20’ Van Hoorenbeeck (57’ Van Wolfswinkel), Smal, Kjølø (76’ Ünüvar), Sadilek, Steijn, Vlap (57’ Taha), Ugalde, Rots (65’ Bergen).

Foto’s: Bas Everhard & OrangePictures