Eerste selectie twefey

Het competitieduel met Feyenoord heeft zondagmiddag een punt opgeleverd voor FC Twente. Beide ploegen kwamen eenmaal tot scoren in een uitverkochte Grolsch Veste. In de eerste helft kopte Santiago Gimenez de bezoekers op voorsprong, waarna Brenet in de tweede helft met zijn hoofd voor de gelijkmaker zorgde.

57857708 FC Twente

Beide ploegen toonden zich aardig aan elkaar gewaagd in de eerste helft. Aan de kant van FC Twente greep Lars Unnerstall enkele keren goed in, terwijl bij de bezoekers Justin Bijlow redding bracht op een gevaarlijke poging van Virgil Misidjan. De vleugelaanvaller was het eindstation van een fraaie aanval. Het lukte Bijlow echter om de geplaatste bal uit het doel te houden. Vijf minuten na dat moment opende Feyenoord de score. Gimenez kopte een teruggetrokken voorzet binnen.

In de tweede helft kwam FC Twente terug in de wedstrijd. Brenet kopte een voorzet vanaf de linkerkant van Michal Sadilek binnen. Een spannende slotfase was het gevolg. Mede dankzij goed keeperswerk van Unnerstall resulteerde dat niet in een tegentreffer. Ook FC Twente kreeg nog een mogelijkheid om de drie punten veilig te stellen, maar zowel Misidjan als Vaclav Cerny kreeg in dezelfde aanval de bal niet voorbij Bijlow. Een 1-1 eindstand was het gevolg.

FC Twente - Feyenoord 1-1 (0-1)

30' Gimenez 0-1
68' Brenet 1-1

Scheidsrechter: Allard Lindhout
Gele kaart: Bijlow, Hartman (Feyenoord), Propper, Zerrouki (FC Twente)
Toeschouwers: 30.000

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal, Zerrouki, Sadilek (78' Kjolo), Vlap (46' Steijn), Cerny (90' Sampsted), Van Wolfswinkel, Misidjan.

Opstelling Feyenoord: Bijlow, Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman (90' Lopez), Kökcü, Wieffer, Szymanski (46' Timber), Jahanbakhsh (76' Paixao), Giménez (87' Danilo), Dilrosun (76' Idrissi).