Sinds 2020 is TOTO actief als partner van de club. TOTO is een leuk spelletje, maar dat moet wel voor iedereen zo blijven. Daarom maken FC Twente en TOTO zich samen sterk voor het programma Rugdekking. Een programma dat bewustwording creëert over de risico’s van gokken en aanmoedigt deze risico’s bespreekbaar te maken.

Fans zullen de situatie wel herkennen: wordt er gesproken over sportweddenschappen, dan gaat het al snel over hoeveel winst iemand heeft gemaakt. Het moeilijke onderwerp ‘verlies’ wordt dan ook liever vermeden. Om bewustzijn hiervoor te creëren, introduceren de FC Twente en TOTO een nieuwe videocampagne over Rugdekking.

In de video wordt de aandacht gevestigd op de positieve invloed die jij als vriend of familielid kunt uitoefenen. De boodschap is duidelijk: geef elkaar rugdekking. Open het gesprek en maak de risico’s van gokken bespreekbaar. Zo dragen we samen bij aan een veilige spelomgeving en houden we meespelen leuk voor iedereen.

Benieuwd hoe jij rugdekking kunt geven? Kijk voor meer informatie en handige tips om risico’s van gokken bespreekbaar te maken op www.fctwente.nl/rugdekking.

Over TOTO

Meespelen met TOTO betekent dat je je eigen sport en vereniging steunt, want vrijwel de gehele opbrengst van TOTO gaat jaarlijks terug naar het Nederlandse voetbal. TOTO staat voor verantwoord spelen en biedt deelnemers aan sportweddenschappen een veilige spelomgeving, met onder meer speellimieten, een speelplanner en een spelersdashboard.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.