almtwe Eerste selectie

FC Twente heeft zondag een mooie overwinning geboekt op Almere City FC. De ploeg van trainer Joseph Oosting won met 0-5 in Almere.

20240922 Almere City FCT 29999

Sem Steijn opende voor rust de score met twee treffers. Alweer het vijfde en zesde doelpunt van Steijn dit seizoen. In de fase voor rust had FC Twente het ondanks de voorsprong lastig tegen Almere. De ploeg drong FC Twente terug en kreeg goede mogelijkheden om succesvol te zijn, waarbij ook de lat werd geraakt.

Tien minuten na rust zorgde Sam Lammers voor een nieuwe Twentse goals (0-3). In deze fase kwam FC Twente beter voor de dag en wist het de thuisploeg goed terug te drukken. De goals van Ricky van Wolfswinkel en Anass Salah-Eddine zorgden een kwartier voor tijd voor de definitieve beslissing.

Almere City FC – FC Twente 0-5 (0-2)

09’ Steijn 0-1
45+1’ Steijn 0-2
55’ Lammers 0-3
73’ Van Wolfswinkel 0-4
75’ Salah-Eddine 0-5