Eerste selectie twehee

FC Twente heeft zondag ten koste van sc Heerenveen de finale bereikt van de play-offs om een ticket voor de tweede voorronde van de UEFA Europa Conference League. Na de 1-2 overwinning donderdag in Friesland won FC Twente in eigen huis met 4-0 (6-1). Bij FC Twente kwamen de treffers op naam van Michel Vlap, Robin Pröpper, Joshua Brenet en Virgil Misidjan.

20230604 FCT sc Heerenveen play offs 27034

FC Twente brak de ban na tien minuten via een treffer van Vlap. Waar Vlap en Vaclav Cerny donderdag in de heenwedstrijd nog een combinatie aangingen bij de eerste treffer, draaide Vlap nu open. Zijn schot dat volgde, was buiten bereik van Andries Noppert en belandde via de binnenkant van de paal in het doel (1-0). FC Twente drukte het overwicht even later verder uit in de score, toen Pröpper attent reageerde bij de rebound uit een schot van Vlap (2-0). In een rood gekleurde Grolsch Veste speelde FC Twente een sterke, comfortabele eerste helft. De thuisploeg had het initiatief, liet de bal bij vlagen frivool rondgaan en joeg sc Heerenveen continu af. Op slag van rust betaalde zich dat uit, toen Brenet en Manfred Ugalde de bal veroverden op eigen helft. Ugalde stak Cerny vervolgens weg en die vond met een breedtepass de mee naar voren gesprinte Brenet: 3-0.

Nadat Ugalde in de openingsminuut na rust net voorlangs schoot en Lars Unnerstall aan de andere kant reddend optrad, scoorde Misidjan na ruim twintig minuten in de tweede helft. Via Ramiz Zerrouki belandde de bal voor zijn voeten en kon hij de de 4-0 binnenwerken. FC Twente, dat op dat moment drie keer had gewisseld, kreeg na de vierde treffer een nieuwe opleving, met kansen voor Ricky van Wolfswinkel (via Noppert over) en Julio Pleguezuelo (net naast). De treffer van Misidjan bleek het slotakkoord voor FC Twente, dat zich door de overwinning heeft geplaatst voor de finale van de play-offs. Inzet: een ticket voor de tweede voorronde van de UEFA Europa Conference League.