twegae Eerste selectie

Beste supporters,

We kijken uit naar zondag: De Grolsch Veste gaat weer open. We hopen tegen Go Ahead Eagles op een volle Veste, fantastisch dat het weer kan!

Nadat we de supporters drieënhalve maand hebben moeten missen, is het heel mooi om eindelijk weer iedereen te kunnen verwelkomen en dat iedereen elkaar weer kan ontmoeten. Binnen de club zijn we druk in de weer met de voorbereidingen voor zondag. Nadat we dinsdagavond definitief groen licht kregen van het kabinet, konden we ook de losse kaartverkoop opstarten en de arrangementen voor de business aanbieden. We zetten deze dagen de laatste puntjes op de ‘i’ om klaar te zijn voor zondag. Wij zijn bijvoorbeeld drukdoende het personeelsbestand in de horeca weer op peil te krijgen. Dat hopen we richting zondag gereed te hebben, maar het kan zijn dat bij sommige kiosken in het stadion de wachtrijen iets langer zijn dan normaal. We hopen op begrip, er wordt aan gewerkt.  

Eerste selectie 
Afgelopen zondag bleek dat Ajax-in-vorm een maatje te groot is voor FC Twente. De ploeg van Ron Jans leed een verdiende nederlaag in de Johan Cruyff Arena. Het eerste half uur gaf FC Twente uitstekend partij en was Ricky van Wolfswinkel met een mooie kopbal dichtbij de openingstreffer, maar daarna was Ajax de betere ploeg. Zondag wacht Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Kees van Wonderen manifesteert zich dit seizoen prima en zal er alles aan doen om een resultaat mee te nemen naar Deventer. Met eindelijk weer de steun van ons publiek moet het lukken om de punten hier te houden. Ik verheug me nu al op de wedstrijd.Maandag speelde FC Twente in de reservecompetitie tegen FC Emmen, 1-0 winst. In dit duel maakte Kik Pierie zijn rentree na zijn blessure waar hij sinds de zomer mee kampte. Mooi dat Kik terug is en weer is aangesloten bij de selectie. Tegenover de terugkeer van Kik staat de blessure van Mees Hilgers. Zondag viel hij uit met een liesblessure. Hij is de komende weken niet inzetbaar.

Special Olympics Nationale Spelen 2022Komende zondag brengen we voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles de Special Olympics onder de aandacht. Op het veld worden de spelers bij opkomst verwelkomd door een Special Olympics groep, die een speciale vlag vasthoudt. De Special Olympics is het grootste sportevenement in Nederland voor mensen met een verstandelijke beperking en wordt iedere twee jaar georganiseerd. Dit jaar vindt dit plaats in de regio Twente. Van 10 tot en met 12 juni worden 25 nationale sporttoernooien voor drieduizend G-sporters georganiseerd in de 14 Twentse gemeenten. Omdat wij als FC Twente ook vinden dat sporten voor iedereen mogelijk moet zijn, brengen we de Special Olympics onder de aandacht.  

FC Twente VrouwenIn verband met de interlandwedstrijden van Oranje Vrouwen is er deze week geen competitievoetbal. Kika van Es, Caitlin Dijkstra, Kayleigh van Dooren, Marisa Olislagers, Kerstin Casparij en Daphne van Domselaar maken deel uit van de selectie die in Frankrijk deelneemt aan een internationaal toernooi met Brazilië, Finland en het gastland.Zondag 27 februari hervat FC Twente Vrouwen de competitie met de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Komende maand wacht in de kwartfinale van de KNVB Beker een thuiswedstrijd tegen Ajax.  

VrijwilligersVorige week vrijdag zijn we een campagne opgestart om meer vrijwilligers te werven voor de club. Met name op het gebied van stewards en horeca zoeken we op wedstrijddagen naar extra krachten. Mooi dat in een paar dagen tijd al enkelen tientallen mensen zich meldden, maar we kunnen nog meer vrijwilligers heel goed gebruiken. Op www.fctwente.nl/vrijwilligers is meer informatie te vinden en kun je je aanmelden.  

Scoren in de wijk 
Begin deze week heeft Scoren in de wijk samen met jongeren uit heel Twente afgetrapt voor een nieuwe editie van de FC Twente Cup. Twintig teams met jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar nemen dit voorjaar deel aan de 15e editie van dit toernooi. De teams proberen zich de komende maanden te kwalificeren voor het voetbaltoernooi dat in De Grolsch Veste wordt gehouden. De jongeren kunnen zich kwalificeren door zich in te zetten bij diverse buurtbijdrages, trainingen en oefenwedstrijden. Robin Pröpper en Kika van Es zijn dit seizoen de ambassadeurs van de FC Twente Cup.  

Beste mensen, blijf gezond. 

Paul van der KraanAlgemeen Directeur