Eerste selectie tweexc

In een uitverkochte Grolsch Veste treedt FC Twente vrijdagavond aan tegen Excelsior. Trainer Joseph Oosting kan tijdens de laatste thuiswedstrijd van 2023 beschikken over een volledig fitte selectie. De vooruitblik met Joseph Oosting op het duel met de Rotterdammers.

Excelsior staat momenteel op een tiende plaats in de Eredivisie. “Een taaie tegenstander”, omschrijft Joseph Oosting de Rotterdammers. “Dit zijn de lastige wedstrijden, met name thuis. Iedereen vindt dat je moet winnen, maar zo makkelijk is het niet. Excelsior kan heel goed een verdedigende organisatie neerzetten en gedisciplineerd spelen. Met Driouech hebben ze een heel gevaarlijke speler in de omschakeling, daar moeten we alert op zijn. Wij moeten stabiel en nauwkeurig zijn aan de bal.”

Afgelopen speelronde week speelde Excelsior met 2-2 gelijk bij RKC na een 2-0 achterstand. “Ze hebben dit seizoen meer wedstrijden waarvan je denkt dat het in het begin niet hun kant opvalt, maar dan halen ze toch weer een resultaat. Excelsior is een ploeg die niet opgeeft.”

Selectie
Mees Hilgers zit tegen Excelsior zijn laatste duel schorsing uit. Verder kan Oosting beschikken over een volledig fitte selectie.

FC Twente – Excelsior, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidrechter Ingmar Oostrom. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.