Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Het nieuwe voetbalseizoen staat op het punt van beginnen. Vanochtend rond 11.00 uur stapten de spelers in Hengelo het veld op voor de eerste training. Daarmee begon de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

In aanloop naar het nieuwe seizoen is onlangs de begroting voor 2022-2023 vastgesteld. Komend seizoen werken we bij FC Twente met een begroting van € 30 miljoen. Ten opzichte van het afgelopen seizoen is dat een toename van bijna € 5 miljoen. Een mooi resultaat dat gerealiseerd wordt door de sportieve successen die werken als een vliegwiel voor de hele club.

We maken een grote groei door, maar blijven wel vasthouden aan de doelstellingen die we vorig jaar in ons beleidsplan hebben gepresenteerd. Zowel sportief als financieel. We willen vooruit en dat doen we stap voor stap. Daarbij is het belangrijk het evenwicht tussen onze sportieve ambities en financiële mogelijkheden te blijven bewaken. Het succes van vorig seizoen heeft voor veel aantrekkingskracht en enthousiasme gezorgd, maar laten we wel realistisch blijven en niet te hard van stapel lopen.

Eerste selectie
We hebben met Wout Brama overeenstemming over een nieuw contract bij de club. Dat zal komende week definitief worden afgerond. Dat geldt ook voor Manfred Ugalde. De spits uit Costa Rica komt ook komend seizoen op huurbasis naar FC Twente.
Kamohelo Mokotjo traint deze periode met de selectie mee. Mokotjo krijgt de komende periode de ruimte om mee te trainen en te laten zien hoe hij ervoor staat. Jesse Bosch en Joshua Brenet zijn vanochtend ook nog bij de groep. Beiden hebben een contract bij FC Twente dat loopt tot 1 juli en zij hebben gevraagd of zij deze periode van de voorbereiding nog mee kunnen trainen met de selectie. FC Twente biedt hen die mogelijkheid.
De internationals Michal Sadilek, Vaclav Cerny en Ramiz Zerrouki en nieuwkomer Sem Steijn sluiten later deze voorbereiding aan. Gedurende de eerste periode van de voorbereiding trainen de Academie-spelers Mats Rots, Sam Karssies, Sander Sybrandy en Irakli Yegoian mee met de eerste selectie.

Seizoenkaarten
Inmiddels zijn alle 22.500 beschikbare seizoenkaarten afgenomen. Niet eerder verkocht FC Twente zo veel seizoenkaarten. De overige beschikbare plaatsen in De Grolsch Veste zijn voor sponsoren, uitsupporters en de losse kaartverkoop. Het is fantastisch dat we komend seizoen elke thuiswedstrijd in een (nagenoeg) uitverkocht stadion zullen spelen.

Concept competitieprogramma 2022-2023
Het concept competitieprogramma voor het nieuwe seizoen is afgelopen woensdag bekend gemaakt door de KNVB. FC Twente opent het seizoen op zondag 7 augustus in Nijmegen tegen N.E.C. en een week later komt Fortuna Sittard naar De Grolsch Veste. In het competitieschema wordt rekening gehouden met de clubs die in Europa actief zijn. Eind augustus en medio november kunnen speeldagen en aanvangstijden eventueel nog worden aangepast, dit is afhankelijk van de resultaten van de Europees deelnemers. Voor speelrondes 12 tot en met 14 en 21 tot en met 32 worden nog geen speeldagen en aanvangstijden gecommuniceerd, dit gebeurt nadat bekend is of de clubs die in Europa spelen ook na de winterstop daar nog actief zijn. Het definitieve programma wordt op korte termijn bekend gemaakt. 

Maud Roetgering keert terug bij FC Twente Vrouwen
Maud Roetgering gaat in het nieuwe seizoen weer deel uitmaken van de selectie van FC Twente Vrouwen. De verdedigster maakte alle grote successen mee bij de club en koos twee jaar geleden voor haar maatschappelijke carrière. Door corona heeft Maud haar voetballoopbaan nooit goed af kunnen sluiten en daarom is ze een half jaar geleden weer in training gegaan om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. FC Twente Vrouwen begint maandag 27 juni aan de voorbereiding.

Uniglobe Two Travel
Deze week hebben we een Partnership gesloten met Uniglobe Two Travel. Zij worden onze Travelpartner voor internationale reizen voor Europese uitwedstrijd(en) en/of -trainingskamp(en). De officiële lancering van dit Partnership volgt binnenkort.
De komende weken zullen we enkele grote Partnerships met bedrijven bekend maken. Dit betreft in de meeste gevallen regionale bedrijven. We zijn trots dat we als club ook buiten het veld stappen voorwaarts blijven zetten.

Stewardcampagne  
FC Twente kan niet zonder haar vele vrijwilligers. Met name op wedstrijddagen zijn deze krachten onmisbaar voor de club. Richting de start van het nieuwe seizoen starten wij onder meer via onze mediakanalen een campagne om vrijwilligers te werven voor FC Twente. Een van de meest bekende en zichtbare vrijwilligersfuncties is die van steward en gastheer of gastdame. We zijn voor het nieuwe seizoen op zoek naar vrijwilligers die het team komen versterken. Op de website fctwente.nl/vrijwilligers is meer informatie te vinden over deze mogelijkheid en de vrijwilligersfuncties.  

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur