FC Twente Vrouwen UWCL

FC Twente Vrouwen neemt het woensdagmiddag op tegen ZNK Osijek, de Kroatische landskampioen. In de tweede ronde van de UEFA Women's Champions League is een ticket voor de poulefase de inzet. Woensdag om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Osijek.

ZNK Osijek

ZNK Osjiek is met 25 landskampioenschappen en 19 nationale bekers het meest succesvolle vrouwenvoetbalteam in Kroatië. Osjiek speelt haar thuiswedstrijden in het Gradski Vrt Stadium, waar woensdagmiddag het duel tegen FC Twente wordt gespeeld. In de eerste ronde van de UEFA Women's Champions League won ZNK Osijek het mini-toernooi door overwinningen op Spartak Myjava uit Slowakije (2-0) en Peamount United uit Ierland (2-1).

Historie 

FC Twente Vrouwen en ZNK Osijek stonden al eerder tegenover elkaar in de UEFA Women's Champions League. Op 10 augustus 2013 won FC Twente in de voorrondes van het hoofdtoernooi met 4-0. Jill Roord (2x), Maayke Heuver en Vera Berends scoorden voor FC Twente.

Afbeelding van WhatsApp op 2024 09 09 om 13.36.59 2891d7cc
Samenvatting: FC Twente - ZNK Osijek (2013)

De selectie van FC Twente Vrouwen vliegt dinsdagmorgen richting Kroatië, waar het aan de vooravond traint in het stadion van ZNK Osijek. 

Selectie FC Twente Vrouwen: Daniëlle de Jong, Olivia Clark, Fiene Bussman, Kim Everaerts, Merel Bormans, Lieske Carleer, Anna Knol, Ella Peddemors, Charlotte Hulst, Danique van Ginkel, Jaimy Ravensbergen, Kayleigh van Dooren, Alieke Tuin, Leonie Vliek, Amanda Anradóttir, Sophie te Brake, Sophie Proost, Nikee van Dijk, Suus Verdaasdonk, Daniela Galic, Rose Ivens.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.