club

We hebben het droevige bericht ontvangen dat Jan Stokkentre op 83-jarige leeftijd is overleden. Stokkentre is jarenlang voorzitter van de Twentse Ondernemers Sociëteit (TOS) geweest. In 2007 werd hij erelid van FC Twente.  

Als voorzitter van de TOS-businessclub heeft Jan Stokkentre jarenlang een prominente en belangrijke rol vervuld voor FC Twente. De Enschedese ondernemer werd begin jaren tachtig lid van de TOS en als betrokken sponsor zette hij zich veelvuldig in voor de businessclub. In 1993 werd Stokkentre benoemd tot voorzitter van de TOS en maakte hij in de jaren negentig ook deel uit van het algemeen bestuur van FC Twente. Stokkentre was namens de TOS nauw betrokken bij de overgang van Het Diekman naar het Arke Stadion.  

Stokkentre was een verbinder pur sang en legde de basis voor een businessclub, die door de jaren heen is uitgegroeid tot een groot zakelijk netwerkplatform waar het Twentse bedrijfsleven elkaar ontmoet en inspireert. De TOS vormt een van de belangrijkste financiële pijlers ter ondersteuning van de sportieve ambities van FC Twente.   

Jan Stokkentre droeg niet alleen het voetbal in de regio een warm hart toe. Stokkentre had ook een grote liefde voor de paardensport en werd ‘Mister Military’ genoemd. Stokkentre was in 1971 een van de oprichters van de Military Boekelo en jarenlang parcoursbouwer.  

FC Twente wenst kinderen, familie en vrienden van Jan veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies.   

Bij de thuiswedstrijd tegen AZ op zaterdag 13 januari staan we voor de wedstrijd in De Grolsch Veste stil bij het overlijden van Jan Stokkentre. 

 

Foto: Emiel Muijderman 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.