Eerste selectie

Ellery Cairo (45) is toegevoegd aan de trainersstaf van FC Twente. Cairo gaat in de rol van fysiek trainer de staf van de eerste selectie versterken. Hij gaat zijn nieuwe werkzaamheden combineren met zijn taken bij de Academie.

“Met de komst van Ellery Cairo kunnen we voor de spelers extra trainingen faciliteren op fysiek vlak. Zowel groepstrainingen als individueel”, vertelt Arnold Bruggink. “Ellery kent als oud-speler de club goed en werkt al jaren in deze functie in de Academie. Het is een goede ontwikkeling dat Ellery nu ook beschikbaar is voor FC Twente. Sinds afgelopen zomer is Colin de Graaf als Performance Coach werkzaam bij de club. Ellery gaat Colin voornamelijk ondersteunen bij de fysieke trainingen.”

“Veel jongens waarmee ik in de Academie heb gewerkt zitten nu bij de selectie, dan is het wel bijzonder om weer met hen te werken”, vertelt Ellery Cairo. “Ik vind het heel mooi om weer op een heel hoog niveau aan de slag te gaan en samen met Colin de jongens klaar te stomen voor hun trainingen en wedstrijden. Ook kunnen we de spelers die iets extra willen doen meer bieden. De trainingen zijn heel breed en bevatten niet alleen kracht, het gaat ook om bijvoorbeeld bewegen en coördinatie."

DVS06549

Ellery Cairo
Van 2000 tot 2003 speelde Ellery Cairo 102 wedstrijden voor FC Twente. Daarna kwam hij uit voor Freiburg, Hertha BSC, Coventry City en Heracles Almelo. Na zijn actieve spelerscarrière ging Cairo aan de slag als jeugdtrainer bij de FC Twente/Heracles Academie en maakte hij deel uit van de trainersstaf van FC Twente Vrouwen.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.