twerkc Eerste selectie

Zondagmiddag speelt FC Twente weer thuis in De Grolsch Veste. Om 14.30 uur wordt er in een nagenoeg uitverkocht huis afgetrapt tegen RKC Waalwijk. In aanloop naar het duel de vooruitblik met trainer Ron Jans.

Selectie
Michal Sadilek keerde deze week terug op het trainingsveld bij FC Twente. “Michal is aan de beterende hand”, vertelt Ron Jans. “Hij zit dit weekend nog niet bij de selectie, maar er worden stappen gemaakt en dat is mooi.” Gijs Smal viel zondag tegen SC Cambuur uit en is afgelopen week hersteld. “We hebben begin van de week nog wat testen gedaan met Gijs en dat ging prima, hij is er zondag gewoon weer bij. Net als Vaclav Cerny die na zijn schorsing terugkeert in de wedstrijdselectie.

RKC Waalwijk
RKC is goed aan het seizoen begonnen. De ploeg van trainer Joseph Oosting staat op een negende plaats. “RKC staat op de ranglijst niet zo ver onder ons en als je naar het doelsaldo kijkt hebben ze meer gescoord dan wij”, vervolgt Jans. Afgelopen week verloor RKC op eigen veld van Ajax. “Het eerste uur van die wedstrijd heb ik genoten van RKC. Ze speelden goed voetbal en in de omschakeling waren ze levensgevaarlijk, RKC is een mooie tegenstander. Daar staat tegenover dat wij weer thuis spelen, we voelen ons ijzersterk in De Grolsch Veste en daar willen we mee doorgaan. We doen lekker mee in de competitie en we hebben denk ik een basis om lang mee te doen. Dat moeten we alleen wel elke week weer bewijzen. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen RKC.”

FC Twente - RKC Waalwijk, aanvang 14.30 uur, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink. De wedstrijd is live te zien op ESPN 1.

image00002 v14