Eerste selectie

Joseph Oosting had met FC Twente de drie punten tegen Sparta Rotterdam over de streep willen trekken, maar zag de bezoekers in De Grolsch Veste vlak voor tijd gelijkmaken (1-1). "Een teleurstelling", zegt hij na afloop.

In de beginfase was FC Twente veel aan de bal. "We begonnen goed aan de wedstrijd, we waren dominant en goed aan de bal. Uit die dominantie hebben we naar mijn mening wel te weinig kansen gecreëerd. Je ziet gedurende de eerste helft dat het wat wegebt", vertelt Oosting over de eerste 45 minuten. Over de tweede helft: "We begonnen wat beter, met name aan de bal. In een moeizame wedstrijd kom je dan alsnog op voorsprong dankzij een strafschop en dan wil je graag de wedstrijd over de streep trekken en dat hebben we niet gedaan."

"We werden na de 1-0 een paar keer gevaarlijk in de omschakeling en dan wil iedereen graag mee naar voren", aldus Oosting, die zag dat Sparta Rotterdam gelijkmaakte in blessuretijd. "Bij het tegendoelpunt konden we zelf een counter plaatsen, maar maakten we een verkeerde keuze en vervolgens valt de 1-1. Sparta is een goede ploeg, het is niet zo dat je daar zomaar van wint. Maar dit is een teleurstelling voor ons en dat hebben we aan onszelf te wijten."

622878DC 7CFE 4184 BCEA D02CEBD65F3D
75FF6D19 2D35 4E56 A0B4 C08D96FC7E68

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.