Eerste selectie

Zaterdagavond boekte FC Twente een verdiende zege op Sparta Rotterdam. Na afloop blikten aanvoerder Robin Pröpper en doelpuntenmaker Myron Boadu terug op de avond.

IMG 20240309 WA0113 v2

Ondanks dat FC Twente een marge van twee had, werd het toch nog even spannend in De Grolsch Veste toen Sparta vlak voor tijd 2-1 maakte. “Daar baalden wij ook van, dat was eigenlijk nergens voor nodig”, zegt Robin Pröpper na afloop. “We speelden een heel goede wedstrijd. We hebben genoeg kansen gehad om de 2-0 te maken, vooral in de eerste helft. Die moesten erin om de wedstrijd dood te maken. Je weet dat het spannend blijft als het 1-0 blijft.”

“Uiteindelijk komt de verlossende 2-0”, vervolgt de aanvoerder, die Boadu ruim tien minuten voor tijd zag scoren. “Dan ga je vrijer voetballen, ga je wisselen en dan zie je dat dat ook wat kan brengen. Eigenlijk maakten we de wedstrijd dood, maar het eerste het beste schot op doel (van Sparta, red.) zat er meteen in en dan wordt het nog gevaarlijk de laatste paar minuten.”

Boadu: "Blij dat Salah-Eddine me zag"

Bij FC Twente kwam de 2-0 op naam van invaller Myron Boadu. Hij scoorde op aangeven van Anass Salah-Eddine. “Dat was een hele goede assist. Hij zag me en gaf ‘m no look. Ik ben blij dat hij me zag en dat ik hem kon afmaken”, aldus de spits, die vond dat FC Twente goed reageerde nadat Sparta nog de 2-1 maakte. “Na die goal had ik niet het gevoel dat we echt nerveus waren. We hebben de wedstrijd volwassen uitgespeeld en hebben er drie punten bij.”

Youtube Thumbnail 23 24 2 v12
Interview
4 v6
6 v2
7

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.