Eerste selectie Supporters

Beste supporters, 

Zaterdagavond werd Eddy Achterberg benoemd tot erelid van FC Twente. Op het veld van De Grolsch Veste sprak Jan Streuer mooie woorden, waarna de 75-jarige oud-speler en ambassadeur van de club werd onderscheiden. Eddy Achterberg heeft een enorme staat van dienst bij FC Twente. Eddy is een icoon van de club en blijft onlosmakelijk verbonden aan FC Twente. Hij is een verbinder van alle geledingen en het was dan ook logisch dat hij werd benoemd tot erelid van FC Twente. Eddy gaat het wat rustiger aan doen, maar hij zal ongetwijfeld nog veel in De Grolsch Veste komen.

Zondag uit naar Feyenoord
Komende zondag reist de selectie van trainer Ron Jans af naar De Kuip voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Een mooi affiche van deze speelronde en een goede krachtmeting voor de ploeg. Na de prima overwinning van afgelopen weekend op Vitesse wil FC Twente haar goede positie op de ranglijst behouden en is een resultaat de inzet.
De spelers zullen het zondag moeten doen zonder de steun van een vol uitvak. Dat is jammer. De supportersverenigingen hebben vanwege de opgelegde maatregelen aangegeven de wedstrijd in Rotterdam te boycotten en niet af te reizen naar De Kuip.

FC Twente Vrouwen
In deze interlandweek is er geen competitievoetbal in de Vrouwen Eredivisie. Zeven speelsters van FC Twente Vrouwen verblijven momenteel bij de nationale ploeg en vijf speelsters bij een van de nationale jeugdteams. Komende dinsdag oefent OranjeLeeuwinnen tegen Noorwegen. FC Twente Vrouwen hervat zondag 16 oktober de competitie met de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen en vrijdag 21 oktober speelt de ploeg in De Grolsch Veste tegen PSV.

Scoren in de wijk - Passend Sporten
Medewerkers van Scoren in de wijk zijn volop aan de slag met diverse maatschappelijke projecten. Een van de projecten dat een nieuw seizoen is ingegaan is Passend Sporten. Dit project wordt gehouden in Hengelo en Enschede. De komende weken maakt een groep van 33 kinderen en jongeren, die wat extra zorg en begeleiding nodig hebben bij het bewegen, nader kennis met diverse sporten. Het doel is dat samen met deze kinderen en hun ouders wordt gezocht naar structurele passende sport- en vrijetijdsbesting in zijn of haar omgeving. De eerste lessen vonden plaats in het FBK Stadion, de Pathmoshal en op het complex van rugbyclub Dragons.

Speciaal warming-up shirt
Afgelopen week is er een speciaal warming-up shirt gepresenteerd. In het shirt dat de spelers dragen voorafgaand aan de wedstrijden zijn alle plaatsnamen van de regio opgenomen en de plaatsen die verwijzen naar een van de 29 supportersverenigingen. Nadat afgelopen week het rode shirt al verkrijgbaar was, is vanaf morgen de versie voor de uitduels beschikbaar in de Fanstore.

Herfstvakantie
In de komende herfstvakantie organiseert de Kidsclub van FC Twente voor de jongste supporters diverse activiteiten in De Grolsch Veste. Naast de stadiontours die geboekt kunnen worden, kunnen kinderen op verschillende plekken in het stadion voetballen en zijn er doordeweeks elke dag activiteiten voor de jongeren.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur