Eerste selectie Supporters

Beste supporters, 

Nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid en hergebruik, als ook de enorme berg (plastic) afval na de wedstrijden in De Grolsch Veste hebben ons aan het denken gezet. We willen goed voorbereid zijn op wat er komen gaat in de toekomst. Daarom gaan we de komende tijd experimenteren met mogelijkheden om duurzamer te werken en de afvalberg in ons stadion te verminderen. Het inzetten van een herbruikbare hardcup (plastic beker) in combinatie met statiegeld is één van de opties.
Zondag 29 oktober, tijdens FC Twente – Feyenoord, draaien we in de publiekscatering een proef met deze hardcups. De proef wordt gedaan in de twee kiosken onder de vakken 120 tot en met 124. Begin komende week ontvangen de supporters in genoemde vakken een mailing met aanvullende informatie.

Eerste selectie
De interlandweek zit erop en komend weekend wordt het seizoen in de Eredivisie hervat met de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Een mooi affiche. FC Twente treedt aan zonder Michel Vlap, die vorige week op de training een enkelblessure opliep. Joshua Brenet en Naci Ünüvar keerden gisteren terug op het trainingsveld. Beiden kampten afgelopen periode met een blessure en hebben de individuele training op het veld hervat. Zij zijn op de weg terug.

Champions League-droom spat uiteen
FC Twente Vrouwen heeft woensdagavond haar Champions League-droom niet kunnen verwezenlijken. Na het gelijke spel in Zweden verloor de ploeg in een goed gevulde De Grolsch Veste met 1-2 van BK Häcken. Een grote teleurstelling voor de speelsters die zich de komende maanden zo graag hadden willen meten met de Europese top. Er is geen tijd om lang stil te blijven staan bij de uitschakeling. Morgenmiddag staat alweer een wedstrijd in de Vrouwen Eredivisie te wachten. Om 14.00 uur speelt FC Twente Vrouwen de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Het duel is live op ESPN.

Internationals FC Twente Vrouwen
Marit Auée, Caitlin Dijkstra, Renate Jansen, Wieke Kaptein en Marisa Olislagers zijn opgeroepen voor het Nederlands Elftal voor twee interlands tegen Schotland in het kader van de Nations League.
Sophie te Brake, Kim Everaerts, Danielle de Jong en Liz Rijsbergen zitten bij de selectie van Jong Oranje. Zij spelen eind oktober tegen Frankrijk en Spanje.

Minder incidenten in stadions
Afgelopen woensdag heeft de KNVB-cijfers gepubliceerd van de Veiligheidsmonitor. In het seizoen 2022/2023 lag het aantal wanordelijkheden, incidenten en landelijke stadionverboden in het betaald voetbal lager dat het seizoen ervoor. Het aantal incidenten is nog altijd hoger dan voor corona, maar uit de cijfers blijkt dat er, ondanks andere berichten, toch meer grip komt op de incidenten in het betaald voetbal. De daders zijn in beeld, worden opgespoord en bestraft.

FC Twente/Heracles Academie
Benjamin Nagel is opgenomen in de selectie van Nederland onder 17 voor het UEFA Pre-Tournament. Eind oktober speelt de jeugdploeg drie interlands op Cyprus.
Academie-spelers Rayan Taouil en Sil Blokhuis zijn door de KNVB geselecteerd in de definitieve selectie van Nederland O16 Futures. 


Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur 

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.