Eerste selectie

Vrijdagmiddag in Delden stonden er twee oefenwedstrijden tegen FC Nordsjaelland op het programma. De eerste wedstrijd werd met 2-1 gewonnen door goals van Mitchell van Bergen en Ricky van Wolfswinkel. Door de hevige regenval werd het tweede duel na twintig minuten definitief gestaakt.

68566033 FC Twente

FC Twente en FC Nordsjaelland waren deze vrijdagmiddag te gast bij Rood Zwart in Delden. Voor de ploeg van trainer Joseph Oosting de eerste wedstrijd van deze voorbereiding dat spelers negentig minuten maakten. Tijdens het openingsduel om 12.00 uur kwam FC Twente voor rust tot goede kansen en was het ook de gevaarlijkste van de twee. Via de flanken zorgde FC Twente voor dreiging en dat resulteerde na een klein half uur spelen in de 1-0 van Mitchell van Bergen. Na rust zorgde Ricky van Wolfswinkel voor 2-0 op een veld dat door de flinke regenval niet altijd makkelijk bespeelbaar was. In de slotfase kwamen de Denen terug tot 2-1, maar de zege kwam voor FC Twente niet meer in gevaar. Met wat meer geluk bij de afronding had de ploeg een grotere voorsprong kunnen nemen.

Tweede ontmoeting
Om 14.30 uur begon FC Twente met een nieuwe basiself aan de tweede oefenwedstrijd van de middag. Door de aanhoudende regen werd het veld vroeg in de wedstrijd onbespeelbaar en na twintig minuten spelen werd besloten om het duel definitief te staken.

Komende zondag is de Open Dag van FC Twente en vanaf maandag verblijft de selectie van trainer Joseph Oosting in Oostenrijk voor een trainingsweek. Daar speelt de ploeg zaterdag 20 juli tegen Hannover 96.

FC Twente – FC Nordsjaelland 2-1 (1-0)

28’ Van Bergen 1-0
60’ Van Wolfswinkel 2-0
85’ FC Nordsjaelland 2-1

Scheidsrechter: Robin Hensgens

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Regeer, Bruns, Pröpper (87’ Kuster), Salah-Eddine (78’ Nijstad), Kjølø, Eiting, Daan Rots, Ltaief, Van Wolfswinkel, Van Bergen (78’ Ribbers).