FC Twente Vrouwen

Bondscoach Andries Jonker heeft de 23-koppige selectie van de Oranje Leeuwinnen voor Nations League Finals bekend gemaakt. Renate Jansen, Caitlin Dijkstra en Wieke Kaptein strijden eind deze maand met Oranje Vrouwen in de Nations League Finals voor een ticket voor de Olympische Spelen.

Oranje speelt op vrijdag 23 februari de eerste wedstrijd in en tegen Spanje. Op woensdag 28 februari wordt de tweede wedstrijd gespeeld in Heerenveen. De tegenstander is dan Duitsland of Frankrijk.

De volledige selectie: Jill Baijings (FC Bayern München), Lineth Beerensteyn (Juventus), Esmee Brugts (FC Barcelona), Kerstin Casparij (Manchester City), Caitlin Dijkstra (FC Twente), Daphne van Domselaar (Aston Villa), Merel van Dongen (C.F. Monterrey), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyon), Damaris Egurrola (Olympique Lyon), Jackie Groenen (Paris Saint-Germain), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (VFL Wolfsburg), Wieke Kaptein (FC Twente), Lize Kop (Leicester City), Romée Leuchter (Ajax), Lieke Martens (Paris Saint-Germain), Vivianne Miedema (Arsenal), Victoria Pelova (Arsenal), Shanice van de Sanden (Liverpool), Katja Snoeijs (Everton), Sherida Spitse (Ajax), Jacintha Weimar (Feyenoord), Lynn Wilms (VFL Wolfsburg).

Strijd om Olympisch Ticket
Nederland strijdt in de Nations League Finals met Spanje en Duitsland om twee tickets voor de Olympische Spelen. Frankrijk is hiervoor als organiserend land automatisch geplaatst. Bij winst in de halve finale is deelname aan de Spelen een feit. Bij verlies is er mogelijk nog een kans op kwalificatie voor de Spelen, mits Duitsland de finale ook niet bereikt. In dat geval wordt in de wedstrijd om de derde plek bepaald wie het laatste ticket ontvangt.

Loting Nations League Finals

Vrijdag 23 februari
Spanje – Nederland (Halve Finale 1)
Frankrijk – Duitsland (Halve Finale 2)

Woensdag 28 februari
Wedstrijd 3e plek: Verliezer halve finale 1 - Verliezer halve finale 2
Finale: Winnaar halve 1 - Winnaar halve finale 2

Jong Oranje

Sophie te Brake, Kim Everaerts, Danique van Ginkel, Danielle de Jong, Marisa Olislagers, Ella Peddemors en Liz Rijsbergen zijn opgeroepen voor de definitieve selectie van Jong Oranje. Het Nederlands jeugdteam speelt 22 februari tegen Denemarken en op 26 februari tegen Engeland. Beide interlands worden gespeeld in het Spaanse Marbella.

Oranje onder 19

Eva Oude Elberink is opgeroepen voor Oranje onder 19. Het Nederlands team speelt 24 februari tegen Duitsland en drie dagen later tegen Denemarken. De duels worden gespeeld in het Spaanse La Nucia.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.