club Business

DPG Media en FC Twente hebben hun mediapartnership verlengd tot 2027. Het mediabedrijf blijft daarmee een belangrijke partner voor de voetbalclub en breidt de samenwerking verder uit.

De samenwerking tussen DPG Media en FC Twente gaat terug tot begin jaren negentig. Daarna zijn er tal van succesvolle initiatieven geweest, van activaties op de Open dag van FC Twente en campagnes via DPG Media titels, tot het uitzenden van oefenwedstrijden via de website van DPG Media-titels als Tubantia. Dit mediapartnership krijgt nu een nieuwe impuls, waarbij de zichtbaarheid van DPG Media bij de thuiswedstrijden in stadion De Grolsch Veste wordt vergroot, onder andere met borden en schermen op en langs het veld.

Beide partijen zoeken actief de verbinding met de regio Twente, wat heeft geleid tot het bedenken en lanceren van succesvolle campagnes. Deze samenwerking biedt mogelijkheden om lokaal, regionaal en nationaal impactvolle campagnes te ontwikkelen. DPG Media en FC Twente richten zich de aankomende jaren op acties en arrangementen voor supporters en sponsoren. Ook willen de partijen extra aandacht besteden aan belangrijke momenten rondom de club, zoals het aankomende 60-jarig jubileum en sportieve prestaties van zowel het mannen- als het vrouwenteam van FC Twente.

“Met Tubantia als onze lokale vertegenwoordiger, hebben we een mooie geschiedenis met zowel de regio als FC Twente. We zijn dan ook bijzonder trots dat we dit partnership kunnen verlengen”, zegt Michael Meuleners, Partnership Manager bij DPG Media. “Het biedt ons de mogelijkheid om samen met tal van bedrijven uit de Twentse regio mooie campagnes te realiseren. Maar ook op het gebied van contentcreatie hebben we de afgelopen tijd intensiever samengewerkt, zoals bij het uitzenden van live sportwedstrijden via Tubantia. Ons doel is om, samen met FC Twente, het clubgevoel verder te laten groeien en uit te dragen, ver buiten de lijnen van het veld. We brengen FC Twente naar elke supporter, in elke hoek van de regio."

“De samenwerking tussen DPG Media, veelal in de vorm van Tubantia, en FC Twente gaat terug tot begin jaren negentig”, vertelt Leon Molenkamp, Manager Media, Marketing & Communicatie. "In al die jaren heeft onze samenwerking mooie resultaten opgeleverd als we kijken naar het bereiken van onze doelgroepen in het oosten van Nederland en het activeren van onze partners in de regio. Met het oog op de ambities die we hebben in deze nieuwe fase van de club, past het perfect om de samenwerking nu te intensiveren. Wij kijken uit naar de hernieuwde samenwerking.’’

Over DPG Media
Met titels als Tubantia, Algemeen Dagblad, NU.nl, Qmusic en Sportnieuws.nl is DPG Media het grootste mediabedrijf van Nederland en Vlaanderen. Deze titels bieden diepgaande sportberichtgeving aan een breed publiek, waarmee DPG Media zich positioneert als een strategische partner, ook in de sportwereld.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.