Eerste selectie tweher club

Beste supporters,

Het waren deze week een paar heel vervelende dagen. Joshua Brenet werd deze week veroordeeld tot een maand gevangenisstraf. Als je dat bericht krijgt schrik je, maar ga je al snel opzoek naar de juiste oplossing voor onze club. Daarbij probeer je als werkgever geen mededelingen te doen over omstandigheden die de privacy van je werknemer raken. Dat vinden we belangrijk. Na de uitspraak van de rechter hebben we met Joshua besproken dat hij niet meer in actie gaat komen voor FC Twente. Met zijn management zijn we in gesprek over het ontbinden van zijn overeenkomst.
Gisteren keerden de internationals terug bij de selectie en trainde de spelersgroep in het stadion. Zondag wacht Heracles Almelo. Iedereen is zich ervan bewust wat er te winnen is, laat zondag een mooie opmaat zijn naar de komende duels.

FC Twente Vrouwen
Met nog vier wedstrijden te spelen is voor FC Twente Vrouwen het slot van de competitie aangebroken. Morgen speelt de ploeg thuis tegen ADO Den Haag, er wordt om 14.00 uur afgetrapt op het complex van Sparta Enschede. Na het gelijke spel van afgelopen weekend bij AZ (2-2) wil het team er alles aan doen om de winst in eigen huis te houden om de voorsprong op Ajax te houden.
Bondscoach Andries Jonker heeft vijf speelsters van FC Twente Vrouwen opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Italië en Noorwegen, deze worden 5 en 9 april gespeeld. Keepster Daniëlle de Jong debuteert in de Oranjeselectie. Verder maken Renate Jansen, Caitlin Dijkstra, Wieke Kaptein en Marisa Olislagers deel uit van het Nederlands team.
Voor de selectie voor het nieuwe seizoen heeft FC Twente Vrouwen deze week Merel Bormans verwelkomd in De Grolsch Veste. De 24-jarige verdedigster komt na dit seizoen over van sc Heerenveen en tekende een contract voor twee seizoenen.

Safe standing in De Grolsch Veste
Momenteel treffen we voorbereidingen voor de realisatie van safe standing-plaatsen in De Grolsch Veste. Zoals we deze week gemeld hebben is het vanaf volgend jaar in de Nederlandse stadions verplicht om safe standing-plaatsen te creëren op de tribune waar supporters tijdens de wedstrijd (veelvuldig) staan. Deze safe standing-plaatsen worden komende zomer al gerealiseerd in de vakken 102 t/m 107, 302 t/m 307 en in het uitvak. Komend seizoen gebruiken we als overgangsjaar en hanteren we op de vakken 102 t/m 107 een gefaseerde aanpak voor de invoering van safe standing. Meer informatie over de safe standing-plaatsen is te vinden op onze website.

Stersponsorschap GGM Gastro

Het stersponsorschap met GGM Gastro is opengebroken en verlengd tot 2026. Hierdoor is GGM Gastro ook de komende twee seizoenen stersponsor van FC Twente. GGM Gastro, dat haar hoofdvestiging heeft in het Duitse Ochtrup, is sinds 2021 als partner verbonden aan FC Twente. Het is mooi dat een internationaal bedrijf als GGM Gastro de meerwaarde merkt van een stersponsorschap bij FC Twente.

Historisch Diekman scorebord
Supporters uit verschillende geledingen staken afgelopen periode vele uren in een project om de Diekman-nostalgie naar De Grolsch Veste te brengen. Eerder dit seizoen werd het eerste deel van het historische scorebord uit Het Diekman Stadion al bij De Grolsch Veste geplaatst. Afgelopen weekend kreeg het project een vervolg. De originele stadionklok die meer dan veertig jaar in Het Diekman dienst deed, werd herenigd met het scorebord. De klok uit 1956 werd afgelopen tijd volledig gerenoveerd en boven op het scorebord geplaatst. Binnenkort wordt het scorebord verder verfraaid.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.