exctwe Eerste selectie

Trainer Ron Jans, Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap reageerden zaterdag op het 0-0 gelijkspel bij Excelsior. Het gevoel wat overheerste is dat FC Twente voldoende kansen heeft gehad op een overwinning.

Ron Jans

"In het eerste kwartier hadden we een paar goede afstandsschoten en een honderd procent kans met Michel Vlap. In plaats van jezelf te belonen, viel het een beetje weg. Zij hebben één goede kopkans gehad in de eerste helft en waren verder eigenlijk ongevaarlijk. Op het laatst pak je het wel weer op, maar in de tweede helft was er zelfs even een fase dat we alle zeilen bij moesten zetten met een aantal hoekschoppen tegen. We hebben echt gespeeld om te winnen."

"We hebben best moeten improviseren omdat er een aantal jongens niet bij zijn. Dit is het verhaal van dit seizoen in uitwedstrijden. We hebben weer twee punten laten liggen en dat ligt met name in het afmaken van de kansen, want ook in de slotfase moet je de wedstrijd gewoon winnen. Het gevoel is dat we een kans hebben laten liggen om toch druk te houden op de ploegen boven je. Dat is eigenlijk mislukt met deze wedstrijd. Dit soort wedstrijden moet je over de streep trekken."

Lees onder de foto ook de reacties van Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap

58753439 FC Twente

Ricky van Wolfswinkel

Ricky van Wolfswinkel baalde na het gelijkspel tegen Excelsior (0-0) van de gemiste mogelijkheden. Volgens de spits kan het team alleen zichzelf wat verwijten.

"We kunnen het alleen onszelf aanrekenen dat we hier punten laten liggen. Heel onnodig, slordig. Aan de kansen heeft het niet gelegen. We waren slordig in de afwerking. Wat dat is? Geen idee. Het mag niet, maar gebeurt wel. Ik denk dat als je de wedstrijd terugkijkt, dat we gewoon prima spelen. Goed combinatiespel spelen en voldoende kansen creëren. Zonder doelpunten ga je echter niet winnen. We hadden deze wedstrijd redelijk makkelijk moeten winnen, maar dat hebben we niet voor elkaar gekregen. Dat is heel slordig, zonde en pijnlijk."

58752758 FC Twente min
58754160 FC Twente min

Michel Vlap 

Michel Vlap baalde na afloop dat het hem niet lukte om zijn eerste treffer van het seizoen te maken. "Ontzettend frustrerend, dat is het enige gevoel wat ik nu heb. Voor mijn gevoel doe ik alles goed, maar ik moet de bal gewoon tegen de touwen schieten. Dat is het grootste probleem op dit moment. Ik doe mijn best en meer dan mijn best kan ik niet doen. Ik snap niet dat het op de training wel lukt, maar in de wedstrijden de ballen niet in het net gaan. Dat is als voetballer wel moeilijk, maar ik ben niet iemand die mezelf de put in gaat praten."

"Je hikt ook een beetje tegen die eerste aan. Ik werk er hard voor. Ik ben extra aan het trainen en noem het allemaal maar op. Ik doe er alles aan om het maximale uit mezelf te halen. Ik probeer er alles aan te doen. Het is op dit moment ook een beetje vechten tegen mezelf. Ik denk dat ik te veel nadenk en het te graag goed wil doen. Dat is soms wel moeilijk."

20230401 Excelsior FCT 25423 v2

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.