Eerste selectie

In de hoofdfase van de UEFA Europa League speelt FC Twente thuis tegen S.S. Lazio, Fenerbahçe, Union SG en Besiktas en gaat de ploeg op bezoek bij Manchester United, Olympiakos, Malmö FF en Nice.

“Dit is wat we graag willen”, vertelt trainer Joseph Oosting. “Hier hebben we vorig jaar knetterhard voor gewerkt, om dit Europese ticket te pakken, en dat is gelukt.”

De uitwedstrijd tegen Manchester United is een heel mooi affiche. “Ook door de Nederlandse link springt die wedstrijd er wel uit. Eigenlijk zijn het allemaal Champions League-waardige namen, allemaal goede clubs. We spelen sowieso tot eind januari in Europa en willen het zo goed mogelijk doen, ik zie alleen maar kansen.”

Het nieuwe format zorgt voor een andere Europese opzet dan we gewend zijn. “Je wilt altijd winnen en het heeft geen zin om te rekenen. Wanneer je zo veel mogelijk punten pakt zie je na de tijd wel of je door bent of niet. Maar voor nu is het belangrijkste de wedstrijd van zondag tegen FC Utrecht, dat is een concurrent van ons. Het is een mooie loting en nu gaat de knop om naar zondag.”

 

Thuiswedstrijden: Lazio Roma, Fenerbahce, Union SG en Besiktas

Uitwedstrijden: Manchester United, Olympiakos, Malmö en Nice.

Informatie over de kaartverkoop voor de thuiswedstrijden van FC Twente volgt begin komende week. 

Er is vandaag nog geen zekerheid over welke wedstrijd op welke speeldag wordt gespeeld. De planning van deze wedstrijden volgt in de dagen na de loting, uiterlijk gedurende volgende week.

13839f35 a06b 4b05 b90c ffa70dbec29f
Interview

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.