FC Twente Vrouwen ajavrtwevr

Zaterdagmiddag staat de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen in Vrouwen Eredivisie op het programma. Om 16.00 uur wordt er in Amsterdam afgetrapt op De Toekomst, waar Ajax de tegenstander is. Kim Everaerts, Elena Dhont en trainer Joran Pot blikken vooruit op het duel van FC Twente Vrouwen.

Na achttien wedstrijden staat FC Twente Vrouwen met twee punten voorsprong op Ajax aan kop. Het vorige duel met Ajax, thuis in De Grolsch Veste, ging met 3-1 gewonnen, mede door een laat doelpunt van Elena Dhont. "Ik voel de spanning wel, ik ben enthousiast en heb er veel zin in", kijkt Elena Dhont uit richting zaterdag. "We gaan met een goed gevoel de wedstrijd in. We staan er als team en het is belangrijk dat we vertrouwen uitstralen. Voor ons is zo'n duel natuurlijk heel mooi, zo'n wedstrijd in het slot van de competitie die beslissend kan zijn."

 

58930189 FC Twente v2

'Het leeft echt bij ons', vertelt Kim Everaerts. 'We hebben er veel zin in en we weten waar het om draait. We begonnen dit seizoen erg goed en scoorden vaak. Als we nu terugkijken naar de afgelopen weken zijn we niet helemaal tevreden, omdat we altijd meer willen. Dat is iets heel moois dat hier bij FC Twente leeft en dat willen we zaterdag laten zien. Het is nu belangrijk dat we het seizoen goed afsluiten."

Volgens trainer Joran Pot is zijn team er klaar voor. "We moeten gewoon weer doorgaan waar we mee bezig zijn. Een normale voorbereiding draaien en normale dingen doen, want op deze manier staan we nu ook waar we staan in de competitie. Ik hoop dat het een mooie open wedstrijd wordt zaterdag, met uiteindelijk het succes aan onze kant. We staan er goed op en het is nu onze taak om het af te ronden. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet, het strijden om prijzen aan het eind van het seizoen."

Zaterdag wordt er om 16.00 uur afgetrapt op Sportpark De Toekomst in Amsterdam. Het duel is live te zien op NPO 1 en ESPN.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.