Eerste selectie

Denilho Cleonise wordt toegevoegd aan de eerste selectie van FC Twente. De 19-jarige aanvaller maakt sinds het begin van de voorbereiding als stagespeler deel uit van de spelersgroep en stapt nu definitief over naar FC Twente. Cleonise tekent een contract voor twee seizoenen met de optie voor nog twee seizoenen. Cleonise kwam afgelopen drie seizoenen uit voor het Italiaanse Genoa CFC.

61B4451

Denilho Cleonise: “Vanaf het begin van mijn stage voelde ik me op mijn gemak bij FC Twente. Ik ben goed opgevangen door de staf en de spelers. Ik ben blij dat het nu definitief rond is en dat ik mij volledig kan richten op FC Twente. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Jan Streuer: “Het heeft even geduurd, maar vorige week hebben we de zaken met Genoa eindelijk kunnen afronden. We willen Denilho graag aan de selectie toevoegen, want hij heeft een goede indruk gemaakt tijdens zijn stageperiode. Denilho is jong en we verwachten dat hij zich nog verder gaat ontwikkelen. Hij kan voorin aan beide buitenkanten spelen. Hij is fysiek sterk, snel en een speler die een actie kan maken."

Denilho Cleonise
Als jeugdspeler voetbalde de buitenspeler voor Zeeburgia, Ajax, de Wooter Academy en AZ. Drie jaar geleden koos Cleonise voor een overstap naar het Italiaanse Genoa CFC. Voor deze club debuteerde hij 2019 in de Serie A.