FC Twente Vrouwen

Nadat afgelopen zondagmiddag het laatste fluitsignaal klonk was het Eredivisieseizoen voor FC Twente Vrouwen ten einde. In de slotfase van de competitie gaf het de koppositie uit handen en kon het de landstitel niet prolongeren. Met nog meer duels op het programma is er nog alles om voor te strijden. Dit weekend start de Eredivisie Cup en volgende week speelt FC Twente Vrouwen de finale van de TOTO KNVB Beker.

58363521 FC Twente 1 v2

Eredivisie Cup

Aankomende zondag speelt FC Twente Vrouwen haar eerste duel in de Eredivisie Cup. In deze halve finales, waarin de top vier van de Eredivisie het tegen elkaar opnemen, speelt het team van Joran Pot tegen Fortuna Sittard: de nummer drie van de competitie. In de andere halve finale spelen Ajax en PSV tegen elkaar. De duels bestaan uit een thuis- en uitwedstrijd, waarbij het thuisduel voor FC Twente aanstaande zondag om 14.30 uur op het programma staat op Sportcampus Diekman. De stand na twee duels bepaalt wie er doorstroomd naar de finale.

  • Zondag 14 mei, 14.30 uur: FC Twente Vrouwen - Fortuna Sittard
  • Zondag 21 mei, 14.30 uur: Fortuna Sittard - FC Twente Vrouwen
  • Maandag 29 mei: finale Eredivisie Cup

Finale TOTO KNVB Beker

Donderdag 18 mei strijdt FC Twente Vrouwen tegen PSV om de KNVB Beker. In het ADO Den Haag stadion wordt er om 16.00 uur afgetrapt.

Het bekeravontuur begon voor FC Twente met een topper tegen Ajax. Op 26 januari werd er met 2-1 gewonnen na doelpunten van Fenna Kalma en Renate Jansen. Op vrijdag 17 maart speelde FC Twente de kwartfinale tegen Fortuna Sittard. Dit duel werd in extremis beslist door Bente Jansen, die tekende voor de 2-1 in de 95e minuut. In de halve finale van de beker was Beloften PSV de tegenstander, die bezig waren met een indrukwekkende reeks in de KNVB Beker. Op De Herdhang werd met 0-2 gewonnen door doelpunten van Everaerts en Auée.

  • Donderdag 18 mei, 16.00 uur: FC Twente Vrouwen - PSV

Tickets voor de bekerfinale zijn verkrijgbaar via onderstaande button. Vakken R en Q zijn beschikbaar voor supporters van FC Twente.

TKB VROUWEN FINALE KEY ART 16 9

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.