Eerste selectie club

Beste supporters,

Joseph Oosting, zijn selectie en zijn staf hebben afgelopen zondag de kroon op het seizoen gezet. Door de 1-2 zege bij PEC Zwolle veroverde FC Twente de derde plek in de Eredivisie en plaatste zich daarmee voor de voorronde van de Champions League, een geweldige prestatie! De complimenten gaan uit naar spelers en staf, maar ook naar de supporters die dit seizoen overal op geweldige wijze de ploeg hebben gesteund. Het was een historisch jaar.  Via onze kanalen, maar ook via andere media kan iedereen  nog nagenieten van de zondag die prachtig begon met de steun van de supporters op weg naar Zwolle. Toen al kleurde de streek rood en dat werd bij terugkomst op het Trainingscentrum  niet dunnetjes maar heel dik overgedaan. Het was een spontaan voetbalfeest waar we met zijn allen van genoten hebben.

Voorbereiding nieuwe seizoen
Het grootste deel van selectie van FC Twente geniet nu van een welverdiende vakantie. Voor Michal Sadilek, Alfons Sampsted en Younes Taha staan er begin juni nog enkele interlands op het programma. Sadilek treedt met Tsjechië aan op het EK en Alfons Sampsted zien we binnenkort met IJsland aantreden tegen Nederland. Woensdag 19 juni begint met de eerste training de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zaterdag 22 juni speelt FC Twente in Geesteren tegen STEVO haar eerste oefenwedstrijd en vrijdag 28 juni treft de ploeg in Deurningen het Schotse Motherwell FC. Een overzicht van het eerste deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen is te vinden op onze website.

FC Twente Vrouwen feestelijk onthaald op het stadhuis
De kampioensploeg van FC Twente Vrouwen is dinsdagmiddag feestelijk onthaald op het stadhuis van Enschede. Op uitnodiging van het gemeentebestuur van de stad werden  speelsters en staf verwelkomd nadat zij vorige week voor de negende keer in de clubgeschiedenis de landstitel veroverden. Enkele honderden supporters waren naar het Ei van Ko in het centrum gekomen om de ploeg te feliciteren. Een mooie waardering vanuit de gemeente en de supporters voor FC Twente Vrouwen.

FC Twente Vrouwen speelt vanavond Eredivisie Cup- finale
Voor FC Twente Vrouwen is het seizoen nog niet voorbij. Vanavond (19.30 uur) speelt de ploeg op het complex van Sparta Enschede de finale om de Eredivisie Cup tegen PSV. Met de Super Cup, kan FC Twente Vrouwen vanavond na de landstitel en twee periodetitels een nieuwe prijs in dit succesvolle seizoen pakken.
Nadat eerder bekend was geworden dat Caitlin Dijkstra, Wieke Kaptein, Renate Jansen, Danique Kerkdijk, Fieke Kroese en Anna-Lena Stolze vertrekken bij FC Twente Vrouwen, vervolgen ook Annouk Boshuizen, Marisa Olislagers, Marit Auée en Leonie Doege na dit seizoen hun loopbaan bij een andere club. Van hen wordt vanavond na de wedstrijd tegen PSV op het veld afscheid genomen. Ik bedank allen voor de inzet bij FC Twente Vrouwen en wens hen succes in hun verdere carrière.

Internationals FC Twente Vrouwen
Daniëlle de Jong, Caitlin Dijkstra, Renate Jansen, Wieke Kaptein en Marisa Olislagers zijn opgeroepen voor nationale selectie. Komende week speelt Oranje Vrouwen twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Finland, op 31 mei in Rotterdam en op dinsdag 4 juni in Finland. Fieke Kroese en Eva Oude Elberink maken deel uit van de voorselectie van Oranje onder 20 dat vanaf eind augustus deel gaat nemen aan het WK in Colombia. Eind juli wordt de definitieve selectie bekend gemaakt. Rose Ivens, Juul Oudenampsen, Suus Verdaasdonk en Kiki Vissers zitten in de voorselectie van Oranje onder 19 voor het EK dat in juli plaatsvindt in Litouwen.

Harrie Kuster tekent contract bij FC Twente
Harrie Kuster heeft gisteren een contract getekend bij FC Twente. De achttienjarige middenvelder uit Zwolle speelt sinds drie jaar in de FC Twente/Heracles Academie en tekende een verbintenis die loopt tot medio 2026. Kuster speelt dit seizoen zijn wedstrijden in Onder 18 en maakte afgelopen seizoen enkele malen zijn opwachting in oefenwedstrijden van FC Twente.

Fysiek trainer Ellery Cairo
Ellery Cairo gaat vanaf komend seizoen volledig deel uitmaken van de fysieke staf van de eerste selectie FC Twente. Cairo was de laatste twaalf jaar werkzaam bij de Academie en verdeelde afgelopen maanden zijn taken tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal. Met ingang van het nieuwe seizoen vormt de oud-speler samen met Colin de Graaf de fysieke staf van FC Twente.

Laatste seizoenkaarten in verkoop, komend seizoen elke duel losse kaartverkoop
Tot maandag is er voor een deel van de supporters die op de wachtlijst staan de mogelijkheid om een kaart te bestellen. Alle beschikbare seizoenkaarten zijn nagenoeg verkocht. We houden elke thuiswedstrijd plekken vrij voor supporters die een losse kaart willen kopen. Zo bieden we ook komend seizoen ongeveer 2.500 losse kaarten per wedstrijd aan en zijn er tickets beschikbaar via kaartenmarkt. Via kaartenmarkt kunnen seizoenkaarthouders die een wedstrijd verhinderd zijn hun plek aanbieden aan een andere supporter. 

Werkzaamheden in De Grolsch Veste
Vorige week zijn we begonnen met de diverse bouwwerkzaamheden in De Grolsch Veste. Nadat de grasmat volledig was verwijderd, inclusief drainage en veldverwarming, is deze week begonnen met de werkzaamheden voor de nieuwe installaties onder de nieuwe grasmat. Ook is gestart met het plaatsen van de eerste barriers van de safestanding-tribune op Vak-P. De reclameboarding op de tweede ring wordt momenteel  aangepast, binnenkort kan de nieuwe LED-boarding geplaatst worden. Bij het uitvak zijn we begonnen met het plaatsen van de lexaanwand. Helaas kunnen we nog niet beginnen met de montage van een nieuwe geluidsinstallatie. Deze zal bij aanvang van het komende seizoen nog niet gereed zijn. We doen er alles aan om ook dit zo snel als kan doorgang te laten vinden.

Nieuw supporterscafé bij De Grolsch Veste
Met ingang van het nieuwe seizoen kunnen supporters bij thuiswedstrijden gebruik maken van een nieuw supporterscafé bij De Grolsch Veste. Dat wordt een ontmoetingsplek voor supporters voor en na de thuiswedstrijden van FC Twente. Vorige week is hoofdaannemer Trebbe begonnen met de bouw. Het supporterscafé komt op de begane grond van het Diekman gebouw aan de spoorzijde van het stadion en biedt plek aan ongeveer 1.200 supporters.

ESPN DOC - ‘You ’ll Never Walk Alone – Debuut in het Diekman’
Donderdag 30 mei gaat op ESPN de documentaire ‘You ’ll Never Walk Alone – Debuut in het Diekman’ in première. De nieuwste FC Twente DOC vertelt het bijzondere verhaal van de allereerste keer dat You’ll Never Walk Alone in een voetbalstadion gespeeld werd, in Enschede. Inmiddels is het lied op allerlei manieren verweven met FC Twente. De documentaire is donderdag om 20.00 uur te zien op ESPN. 

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt vrijdag 14  juni

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.