De Grolsch Veste Supporters twewil

Zondag speelt FC Twente om 16.45 uur thuis tegen Willem II. Het is de eerste wedstrijd waarbij het stadion volledig mag worden gevuld. Onderstaand alle wedstrijdinformatie betreft het bezoeken van De Grolsch Veste aankomende zondag.

Stadion om 14.45 uur geopend

Omdat de toegangscontrole langer duurt en wij lange wachtrijen bij de ingangen willen voorkomen, is besloten om het stadion al vanaf 14.45 uur te openen. Vanaf dat moment zijn de cateringkiosken ook geopend en wordt er overal in het stadion muziek gedraaid. Goede redenen om op tijd naar De Grolsch Veste te komen. FC Twente roept iedere supporter op om zo vroeg als mogelijk De Grolsch Veste te betreden.

Te gebruiken seizoenkaart

De seizoenkaarten van afgelopen seizoen, die in maart dit jaar zijn verstuurd, zijn komend seizoen ook geldig. Iedereen die verlengd heeft en niet van plek of tarief gewijzigd is, kan gebruik maken van deze kaart (iedereen die wel gewijzigd is, heeft een nieuwe kaart ontvangen). Bekijk hier hoe deze seizoenkaart eruit ziet.

Toegang tot stadion

Om De Grolsch Veste te betreden dient iedere supporter, naast een geldige seizoenkaart met vak-rij-stoelnummer hierop vermeld en een identiteitsbewijs (of paspoort of rijbewijs) ter indicatie te voldoen aan een van onderstaande voorwaarden:

  • Vaccinatiebewijs: volledige coronavaccinatie. Vanaf zaterdag 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig gevaccineerd bent. Voor het vaccin van Janssen geldt dat deze vanaf 28 dagen geldig is.
  • Herstelbewijs: bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
  • Testbewijs: een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor aanvang van de wedstrijd. Alleen testen via www.testenvoortoegang.nl zijn geldig.

Iedere bezoeker vanaf 13 jaar dient over een van de bovenstaande bewijzen te beschikken, deze is alleen te laten zien door middel van een QR-code in de CoronaCheck-app. De controle op het coronabewijs vindt plaats vóór de toegangspoorten van het stadion. Om de doorstroomsnelheid bij de toegangspoorten te bevorderen, willen we je dringend verzoeken om het coronabewijs in combinatie met een geldig identiteitsbewijs bij de hand te houden. Meer informatie over de CoronaCheck-app is te vinden op www.coronacheck.nl. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met de helpdesk via 0800-1421 (gratis).

Benodigdheden bij binnenkomst

  • Geldige toegangskaart met vak-rij-stoelnummer hierop vermeld;
  • QR-code in de CoronaCheck-app;
  • Identiteitsbewijs (of paspoort óf rijbewijs) ter identificatie

Hygiëne

Na binnenkomst staat er bij iedere ingang een dispenser met handgel, om direct de handen te kunnen reinigen.

Zitplaats

Het is niet toegestaan om in een ander vak, rij of stoelnummer plaats te nemen dan aangegeven op de toegangskaart. Tevens dient iedereen gedurende de wedstrijd zo veel mogelijk te blijven zitten op de stoel.

Rookvrij

Er geldt een rookverbod in De Grolsch Veste. Vanaf seizoen 2020/'21 zijn alle Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stadions rookvrij.

Mondkapjesplicht openbaar vervoer

Supporters die met het openbaar vervoer naar de wedstrijd komen dienen er rekening mee te houden dat er in het OV nog een mondkapjesplicht geldt. Dit geldt overigens ook voor de pendelbussen (tussen Universiteit Twente en De Grolsch Veste) en in supportersbussen.

Met name de lange wachtrijen bij de toegangspoorten en de kiosken zijn punten van aandacht. FC Twente doet er alles aan om dit bij de wedstrijd tegen FC Utrecht zo goed mogelijk in te richten. Dat neemt niet weg dat door, het bij binnenkomst moeten controleren van de CoronaCheckApp, de afhandeling automatisch langer duurt.

Parkeren

Er zijn diverse parkeerplaatsen rondom De Grolsch Veste. Voor supporters zijn parkeerkaarten voor P3 verkrijgbaar voor € 7,50.

Daarnaast zijn er volop parkeermogelijkheden op het terrein van de Universiteit Twente. Hier vandaan rijden gratis pendelbussen van en naar De Grolsch Veste (vanaf twee uur voor en na de wedstrijd). Daarnaast zijn er enkele parkeermogelijkheden in de aangrenzende woonwijken.

Verboden spullen op speelveld te gooien

FC Twente wil haar supporters er graag op attenderen dat het verboden is om spullen op het speelveld te gooien. De club heeft dit seizoen al een vooronderzoek gehad (n.a.v. FC Twente - Ajax) en ook in het verleden diverse boetes hiervoor ontvangen. Dit is zonde geld en deze bedragen besteedt de club liever anders.