FC Twente Vrouwen

Vrijdag hervat FC Twente Vrouwen de competitie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Na een interlandperiode is sc Heerenveen thuis de tegenstander. In aanloop naar het duel spraken we met verdediger Danique Ypema, die haar oude club treft.

Eerder dit seizoen won FC Twente twee keer van Heerenveen. In Enschede werd er met maar liefst 8-0 gewonnen en in Heerenveen werd het onlangs 0-2. Tijdens de laatste speelronde, begin april, won FC Twente Vrouwen ruim van Excelsior: 0-5, waarna een interlandperiode aanbrak. Ypema: “Een aantal speelsters zijn even weggeweest met de nationale ploeg en we hebben deze week het normale ritme snel weer opgepakt met elkaar”, vertelt ze. De wedstrijd van deze week is voor Ypema een weerzien met haar oude club. “Het is altijd speciaal om tegen je oude club te spelen, ik heb er heel veel zin in.”

“Tegen Heerenveen moeten we dezelfde energie leveren als we de afgelopen wedstrijden hebben gedaan. Elke wedstrijd in deze fase van de competitie is een duel op zich en we moeten zorgen dat we elke week scherp zijn. De vorige thuiswedstrijd tegen Heerenveen wonnen we ruim en juist daarom moeten we bij de les zijn en mogen we ons niet laten verrassen.”

Het einde van de competitie nadert, FC Twente Vrouwen speelt nog vijf wedstrijden. “De prijzen worden verdeeld aan het einde van het seizoen en dat brengt toch een extra lading met zich mee. De sfeer in de groep is goed en relaxed.”

FC Twente Vrouwen - sc Heerenveen, aanvang 19.30 uur. Locatie: Sportcampus Diekman in Enschede. 

52184762 FC Twente v2