FC Twente Vrouwen twevrpsvvr

Zaterdagmiddag wacht de tweede Eredivisiewedstrijd voor FC Twente Vrouwen. In De Grolsch Veste wordt er om 16.30 uur afgetrapt tegen PSV. Aanvoerdster Danique van Ginkel blikt vooruit.

In het eerste Eredivisieduel werd met 1-3 gewonnen van Fortuna Sittard. “We hebben nog even teruggeblikt op het duel en het nabesproken”, zegt Danique van Ginkel. “We moeten tempo aan de bal houden, onze kansen afmaken en natuurlijk ook scherp starten. Voor nu hebben we PSV goed geanalyseerd, daar hebben we een plan voor klaarliggen. Wij zijn er klaar voor."

PSV

PSV is de competitie begonnen met een ruime overwinning op Telstar (4-0). “PSV wil voetballen”, legt Danique van Ginkel uit. “Ze zijn dynamisch, doen veel vanuit de beweging. PSV heeft een voorbereiding gedraaid waarin ze tegen grote clubs hebben gespeeld. Ze zijn weinig speelsters kwijtgeraakt en hebben door kunnen bouwen. Na de overwinning op Telstar zullen ze vertrouwen getankt hebben, het gevoel daar zal goed zijn. Maar dat is het bij ons ook.”

Focus

Het drukke speelschema zal geen invloed hebben op de focus van de selectie. “Als team hebben we duidelijke afspraken gemaakt”, gaat Danique van Ginkel verder. “Alle focus ligt voor nu op PSV, daarna gaan we weer verder kijken. De prestaties in de Eredivisie zijn belangrijk, dat besef is er.”

Zaterdag om 16.30 uur wordt er afgetrapt in De Grolsch Veste. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.