FC Twente Vrouwen

Danique Kerkdijk (27) zet na dit seizoen een punt achter haar voetbalcarrière. De verdedigster uit Olst doorliep de volledige jeugdopleiding van FC Twente Vrouwen en maakte in 2012 haar debuut voor FC Twente. Ze speelde meer dan 140 wedstrijden in het rood en veroverde vier landstitels met de club.

“Na meer dan twaalf jaar professioneel voetbal heb ik besloten om na dit te seizoen een punt achter mijn voetbalcarrière te zetten”, zegt Danique Kerkdijk. “Het was een grote eer om uit te komen voor FC Twente, Bristol City en Brighton & Hove Albion. Ik ben heel dankbaar voor alle vriendschappen die ik heb gemaakt tijdens mijn carrière. Ik wil mijn huidige en voormalige teamgenoten, mijn management en de clubs bedanken voor alle inzet en hulp die mij heeft gevormd tot de persoon die ik nu ben.”

Technisch Manager Rene Roord: “Danique heeft een prachtige carrière gehad en kwam op jonge leeftijd als basisspeelster in het 1e elftal van FC Twente. Ze beleefde zowel landelijke als Europese successen, met onder andere de uitschakeling van Bayern München in de Champions League. Ook haar interlandcarrière brak vervolgens snel aan, waarna ze naar Engeland vertrok om uiteindelijk weer bij ons terug te komen. Wij wensen haar veel gezondheid en geluk in haar verdere leven.”

Over Danique Kerkdijk

Danique Kerkdijk (Olst, 1 mei 1996) begon met voetballen bij SC Overwetering uit Olst en maakte op veertienjarige leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van FC Twente. In 2012 debuteerde ze voor de eerste selectie en vervolgens veroverde ze vier landstitels met de club, won twee keer de KNVB Beker, twee keer de Supercup en één keer de Eredivisie cup. Ook maakte ze deel uit van de selectie die in 2015 doorstootte naar de laatste 16 in de UEFA Women’s Champions League.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.