FC Twente Vrouwen

Danique Kerkdijk speelt komend seizoen weer in het shirt van FC Twente Vrouwen. De 26-jarige verdedigster komt over van Brighton & Hove Albion. Tussen 2012 en 2017, voordat ze naar de Engelse Premier League overstapte, speelde Kerkdijk ook voor FC Twente.

“Dat ik terugkeer bij FC Twente, daar ben ik hartstikke blij mee”, vertelt Danique Kerkdijk. “Afgelopen vijf jaar heb ik mij als persoon en als voetbalster goed kunnen ontwikkelen in Engeland. In die jaren heb ik ook veel dingen gemist, zoals tijd doorbrengen met familie en vrienden. Voetbal is hartstikke leuk, maar ik wil ook graag dicht bij hen zijn. Dat is een van de belangrijkste redenen om weer in Nederland te gaan spelen. Bij FC Twente heb ik het altijd naar mijn zin gehad en mooie successen mogen behalen. Het was daarom geen moeilijke keuze om weer voor deze club te gaan spelen. De competitie in Nederland ontwikkelt zich goed en wordt steeds leuker en groter.” 

Danique Kerkdijk wil komend seizoen haar ervaring delen met het team. “In Nederland wil ik graag doorgaan waarmee ik eindigde toen ik bij FC Twente vertrok; prijzen winnen. FC Twente is een club die afgelopen jaren meespeelde om de prijzen en dat is niet zo vanzelfsprekend. Ik kijk er naar uit om terug te keren en een belangrijke rol voor het team te gaan vervullen.”  

Opgegroeid en groot geworden
Technisch manager René Roord over de terugkeer van Danique Kerkdijk. “FC Twente is de club waar ze is opgegroeid en groot is geworden. Met haar ervaring en verdedigende kwaliteiten is Danique een welkome versterking voor het team van komend seizoen.”  

Over Danique Kerkdijk 
Danique Kerkdijk begon haar carrière bij SC Overwetering uit Olst en maakte op veertienjarige leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van FC Twente. In 2012 debuteerde ze voor de eerste selectie en veroverde tot 2017 vier landstitels met de club. In de zomer van 2017 verruilde Kerkdijk FC Twente Vrouwen voor Bristol City. Na twee seizoenen maakte Kerkdijk een transfer naar Brighton & Hove Albion.

DSC00966 kopieren
DSC01006
DSC01029