FC Twente Vrouwen twevradovr

Zaterdag (14.00 uur) speelt FC Twente Vrouwen de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Keepster Daniëlle de Jong, die deze week haar eerste uitnodiging kreeg voor het Nederlands Elftal, blikt vooruit.

Afgelopen weekend speelde FC Twente Vrouwen in het AFAS Stadion gelijk tegen AZ door een Alkmaars doelpunt in de slotfase. “Dat was zonde”, vertelt Daniëlle de Jong. “We kregen een snelle tegengoal in de wedstrijd, maar dat hebben we snel weer om kunnen draaien naar een voorsprong. Dat hebben we heel goed gedaan. Op het eind is het dan zuur dat je alsnog een doelpunt tegen krijgt en met een gelijkspel naar huis gaat.”

Goed seizoen

Met nog vier wedstrijden te gaan staat zaterdag ADO Den Haag op het programma. “We draaien een ontzettend goed seizoen, we wonnen de eerste veertien wedstrijden en hebben dus voor onszelf wat ruimte gecreëerd om een keer punten te verspelen. Iedereen ziet hoe sterk we zijn en we willen nu met z’n allen die schaal binnenhalen. Komend weekend is ADO de volgende horde. Dat is altijd een zwaar duel, een gedreven ploeg die alles er aan zal doen om te winnen. Maar wij willen nóg liever winnen, we spelen thuis op ons eigen complex en zullen met veel energie starten.”

Oranje

Daniëlle de Jong kreeg deze week te horen dat ze voor het eerst officieel is opgeroepen voor het Nederlands elftal. “Ik kreeg direct een heel speciaal gevoel toen ik het nieuwe hoorde”, glimlacht Daniëlle de Jong. “Ik kreeg een lach op mijn gezicht, dit is natuurlijk waar je alles voor doet. Ik ben al een keer eerder doorgeschoven, maar om nu officieel geselecteerd te worden is een droom die uitkomt. Ik heb er veel zin in en het wordt een mooie ervaring, maar de focus ligt nu op het duel tegen ADO. Eerst willen we die winnen, en dan ga ik me volledig richten op nationaal. Ik wil met een goed gevoel die week in gaan en dat begint met drie punten zaterdag.”

FC Twente Vrouwen - ADO Den Haag start om 14.00 uur op Sportpark Schreurserve. Het duel is live te zien op ESPN.

61586114 FC Twente
Samenvatting ADO Den Haag - FC Twente Vrouwen

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.