FC Twente Vrouwen

Na de overwinning dit weekend op Feyenoord staat woensdagavond het inhaalduel tegen sc Heerenveen op het programma. Om 19.30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Skoatterwâld. Keepster Daniëlle de Jong blikt vooruit.

Daniëlle de Jong kijkt tevreden terug op het duel tegen Feyenoord. "Ik denk dat we in de wedstrijd zijn gegroeid", begint de keepster. "We hebben als team hard gewerkt en een prima wedstrijd gespeeld. Tuurlijk zijn er wat slordigheden, maar we hebben veel gecrëerd en weinig kansen tegen gekregen. Voor het eerste duel na de winterstop is het een goed optreden, we kunnen bouwen op afgelopen zaterdag."

sc Heerenveen

Sc Heerenveen speelde afgelopen weekend gelijk tegen PEC Zwolle (2-2). "Heerenveen is een jonge ploeg met veel energie", gaat De Jong verder. "Het vorige duel tegen ons zetten ze ons vast en gingen ze hoog druk zetten. Je mag een teams zoals Heerenveen echt niet onderschatten."

Voor De Jong en haar teamgenoten is het duidelijk wat er te doen staat op Sportpark Skoatterwâld. "We moeten strijd leveren en onze kansen benutten", zegt De Jong. "In het vorige duel hebben we ook veel kansen gehad en toen kwamen ze terug in de wedstrijd. We moeten ons focussen daarop en ons eigen spel spelen."

Selectie

Auée, Van Dooren, Ravensbergen, Stolze, Doege, Diekman en Dhont zijn geblesseerd en zitten niet bij de wedstrijdselectie.

Bekijk hieronder de samenvatting van het het uitduel tegen sc Heerenveen vorig seizoen.

56611359 FC Twente 1
Samenvatting: sc Heerenveen - FC Twente Vrouwen

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.