Eerste selectie

De selectie van FC Twente streek gisteravond neer in het Oostenrijkse Leogang waar het tot en met zondag verblijft voor een trainingsweek. Voor Daan Rots (22) een week om naar uit te kijken.

DSC05363
a86ff250 c518 48e5 9ae6 c2bc8533b286

"Heerlijk zo'n week"
“Het lijkt soms een trend in het voetbal om richting een trainingskamp alleen maar te roepen dat het zwaar wordt, ik vind dit heerlijk zo’n week”, vertelt Daan Rots. “Het is natuurlijk wel pittig zo’n week, maar wat is er nu fijner om twee keer per dag te trainen en inhoud te kweken. Een trainingskamp is onderdeel van de voorbereiding. Het is top om met elkaar alles te geven op het veld en s’ avonds samen op te trekken en leuke dingen te doen. De spelersgroep kent elkaar goed en ik heb hier echte vrienden. Het is toch gezellig om ’s avonds een kaartspelletje te doen of een koffie-tje drinken met elkaar na een zware dag. We hebben de laatste jaren in De Lutte gezeten, dat was ook top, maar hier in Oostenrijk is het toch wat anders om na de training af te koelen in een bergbeekje. Dat is toch een keer wat verfrissender”, lacht Rots. “Het zal wel niet voor niets zijn dat er zo veel clubs in de zomer in Oostenrijk zijn tijdens de voorbereiding.”

DSC05751

Volgende stap
Daan Rots staat aan de vooravond van zijn vijfde seizoen bij de selectie van FC Twente. Eind deze maand viert de Grollenaar zijn 23e verjaardag. Toen Rots als 18-jarige bij de selectie kwam had niet iedereen verwacht dat het zo zou lopen. Het moet raar lopen, anders speelt Rots binnenkort zijn 100e competitiewedstrijd voor FC Twente. “Mijn vijfde seizoen bij het eerste elftal en hopelijk het derde seizoen dat ik veel ga spelen”, vertelt Rots, die ook voelt dat hij naar een andere rol in de ploeg is gegroeid. “Dat vind ik wel. Er mag van mij meer gevraagd worden. Dat merk ik ook wanneer het gaat om verantwoordelijkheid nemen. Je kunt een keer een mindere wedstrijd spelen, maar ik probeer wel een stabiele factor te worden. Ik ben geen jeugdspeler meer waarbij het met vallen en opstaan gaat. Nu we in de voorronde van de Champions League zitten moeten we sowieso meer van elkaar vragen als we een volgende stap willen zetten, dat doen we ook in de groep.”

Europees voetbal
Daan Rots kijkt ernaar uit om komend seizoen een mooie serie in Europa te spelen. “We spelen sowieso tot eind januari Europees voetbal, dat is toch top”, glimlacht Rots. “Doordeweeks ergens in Zuid-Europa voetballen, daarna terugvliegen en dan weer in het weekend in De Grolsch Veste spelen. Dat is toch mooi. We weten dat het zwaar gaat worden, maar ik kijk er echt naar uit. Daar word je alleen maar een betere en sterkere voetballer van. Het is aanhaken of afhaken en ik denk dat we met onze groep wel kunnen aanhaken.”

DSC06191
DSC06318

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.