FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft woensdagavond het inhaalduel tegen sc Heerenveen gewonnen. In Heerenveen was de eindstand 0-2. Joran Pot is nog ongeslagen mijn zijn ploeg in de Vrouwen Eredivisie.

"In vergelijking met afgelopen zaterdag waren we minder slordig vanavond", analyseert trainer Joran Pot. "We speelden meer ballen naar de goede kleur en controleerden de wedstrijd, op twee momenten in de eerste helft na. Ze kregen twee kansen kort achter elkaar en een kwartier later ook nog een mogelijkheid, maar voor de rest controleer je. We komen de eindfase van de aanval net niet goed genoeg door om grote kansen te creëren. Daar hebben we het in de rust nog wel over gehad. Uiteindelijk lukte dat de tweede helft ook niet, maar speel je wel goed, degelijk en kunnen we controleren."

Goed verdedigen

In de slotfase van het duel viel de beslissende 0-2. "Heerenveen is hartstikke fel, op eigen helft en rond de zestien kunnen ze goed verdedigen", zegt Joran Pot. "We hadden moeite om daar goed vrij te komen en ik denk dat daarnaast de wind ook wel een rol speelde waardoor je net wat minder secuur bent in de kleine ruimtes om lekker te kunnen schieten of vrij te kunnen komen. Maar ik ben erg tevreden over de wedstrijd."

Lees de reactie van Danique van Ginkel onder de afbeelding.

LR240131RB21573

Eerste doelpunt

Danique van Ginkel zette met haar eerste doelpunt dit seizoen FC Twente op voorsprong tegen haar oude ploeg. "De bal kwam bij mij in de loop, ik nam de bal aan en dacht ik schiet maar een keertje", legt Van Ginkel uit. "Ik schiet niet vaak en krijg te horen dat ik dat vaker moet doen. Ik had nu zoveel tijd dat het wel moest. Misschien hielp de wind nog een beetje mee.

Van Ginkel is blij met de drie punten. "Het is een goede overwinning", zegt Van Ginkel. "We hebben de hele wedstrijd gedomineerd, al werkten het veld en de wind niet altijd mee. We waren veel aan de bal en hebben aardige kansen gehad. We kunnen terugkijken op een prima wedstrijd."

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.