Scoren in de wijk

FC Twente, scoren in de wijk gaat 7 maart van start met een nieuw project: Community Champions. Community Champions is een project gebaseerd op de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) van de jongeren en zal 16 weken in beslag nemen. Het project is gericht op jongeren tussen 15 en 27 jaar oud uit de regio Twente.

Zij zullen zich vijf uur per week vrijwillig inzetten. In deze weken gaan zij verschillende vaardigheden leren in het stadion die zij toe dienen te passen bij verschillende activiteiten tijdens het project. Deze activiteiten houden onder meer maatschappelijke (buurt)activiteiten, diverse workshops en voetbalactiviteiten in. 8 teams nemen het hierbij tegen elkaar op en de winnaar zal meedoen aan een landelijk toernooi in samenwerking met 7 andere Eredivisieclubs. 

Naast hun eigen intrinsieke motivatie zullen de deelnemers tijdens het project gemotiveerd worden een topprestatie te leveren doordat zij verschillende FC Twente gerelateerde beloningen kunnen ontvangen zoals een kledingpakket, wedstrijdkaarten en een spaarkaart voor FC Twente artikelen.

Ben jij benieuwd geworden wat het project nog meer inhoudt en wat de jongeren precies zullen leren tijdens Community Champions? 

Of zou je graag zelf met je team mee willen doen?

Ga dan snel naar de projectpagina voor meer informatie. Volgende week volgt er meer informatie over hoe je je hiervoor kan inschrijven.