FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft dinsdagvond een dikverdiende zege behaald in haar eerste wedstrijd van de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. De ploeg won in Schotland met 0-2 van Celtic. Beide treffers kwamen van Kayleigh van Dooren.

WhatsApp Image 2024 10 08 at 21.40.57 1

Op een sfeervol New Douglas Park was het voor beide teams in de openingsfase zoeken naar het creëren van kansen. Celtic begon fel, maar naarmate de beginfase voorbijging kwam FC Twente Vrouwen steeds meer aan het voetballen. Na een kwartier spelen was het eerste schot op doel een feit. Te Brake steekte Van Dooren weg, die met links uithaalde. Haar inzet werd gepakt door de keeper. In de 23e minuut kreeg Nikee van Dijk de opgelegde kans voor de 0-1. De spits kwam oog-in-oog met de keeper, en terwijl de inzet hard was mistte het precisie en werd het eenvoudig gepakt. De rest van de eerste helft had FC Twente Vrouwen de bal en leek er voor rust geen doelpunt te vallen op New Douglas Park. Niks bleek minder waar toen Van Dooren, na een prima pass van Carleer, met een bekeken bal FC Twente op voorsprong zette vlak voor het rustsignaal.

WhatsApp Image 2024 10 08 at 21.57.19 2
WhatsApp Image 2024 10 08 at 21.57.19 3
WhatsApp Image 2024 10 08 at 21.58.01 1
WhatsApp Image 2024 10 08 at 21.58.01
WhatsApp Image 2024 10 08 at 21.58.01 5

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde als het grootste gedeelte van de eerste helft. FC Twente probeerde met het balbezit de ruimtes te zoeken terwijl Celtic met een directere aanpak tot kansen wilde komen. Na een kleine tien minuten probeerde Andradóttir het van afstand en zag de IJslandse haar schot over het doel van Daugherty vliegen. Agnew kreeg in minuut 64 de mogelijk op de gelijkmaker toen een lage voorzet vanaf rechts het strafschopgebied in kwam, maar de spits schoot naast. Een kwartier voor tijd leek FC Twente dichtbij de 0-2, een intikker van Peddemors werd voorkomen door verdedigend werk van Celtic. De tweede treffer kwam er toch en daarmee besliste FC Twente de wedstrijd. Na een goede aanval over de rechterflank was het opnieuw Van Dooren die doeltreffend was (0-2). In de slotminuten kwam de voorsprong niet meer in gevaar waardoor FC Twente verdiend de volle winst pakte in Schotland en terug kan kijken op een sterk debuut in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League.

Zaterdag speelt FC Twente Vrouwen de thuiswedstrijd tegen Excelsior in de Vrouwen Eredivisie, donderdag 17 oktober is het weer tijd voor de Champions League. Dan komt grootmacht Chelsea naar De Grolsch Veste