FC Twente Vrouwen

Caitlin Dijkstra maakt de overstap naar VfL Wolfsburg. De 24-jarige verdedigster tekent een driejarig contract. Dijkstra wordt komend seizoen verhuurd aan FC Twente Vrouwen en zal zich in de zomer van 2024 bij de selectie van de verliezend Champions League-finalist voegen.

“Twee jaar geleden streek ik neer in Enschede", vertelt Dijkstra. "Die keuze heeft goed uitgepakt. Vanaf dag één voel ik mij hier thuis en heb ik enorme stappen gezet in mijn ontwikkeling. Je moet spelen om een betere speelster te kunnen worden. Dat wordt vaak gezegd, maar zo werkt het ook echt. Om het beste te kunnen anticiperen op situaties, heb je nu eenmaal ritme nodig. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag nog eens een stap wil zetten naar een buitenlandse topclub, maar ik wil niet dat mijn ontwikkeling stil komt te staan."

"Gelukkig is Wolfsburg een club die daar hetzelfde in staat", gaat Dijkstra verder. "Het plan voor de toekomst voelt goed en ik ben blij met het vertrouwen dat ik krijg. Komend seizoen ga ik nog een keer alles geven voor FC Twente, om vervolgens naar Wolfsburg te vertrekken.”

Caitlin Dijkstra (Breda, 30 januari 1999) speelde tot haar zestiende voor RKVV JEKA en sloot daarna aan bij CTO Eindhoven. In 2018 maakte ze de overstap naar Ajax. Sinds de zomer van 2021 komt ze uit voor FC Twente Vrouwen.

Caitlin6

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.