FC Twente Vrouwen twevrpsvvr

Zondagmiddag staat het duel tussen FC Twente Vrouwen en PSV op het programma. De nummer drie van de Vrouwen Eredivisie komt op bezoek in Enschede. Om 16.45 uur wordt er afgetrapt. Caitlin Dijkstra blikt vooruit.

Afgelopen zondag werd er verloren van Ajax (0-3). “Verliezen hoort bij topsport”, begint Caitlin Dijkstra. “We domineerden de wedstrijd, vooral in de eerste helft. Maar Ajax was efficiënter. Ze creëerden vijf kansen en scoorden er drie. Dan zie je ook echt dat Ajax een goed team heeft, ze hebben het goed afgestraft.”

De focus moet nu snel richting PSV. De nummer drie van de Vrouwen Eredivisie won de laatste vijf van haar wedstrijden in de Eredivisie en is in topvorm. “PSV is echt vooruit gegaan dit seizoen”, gaat Caitlin Dijkstra verder. “Ze hebben een goed elftal en willen graag voetballend de oplossing zoeken, dat laten ze ook iedere week zien. Ze doen op deze manier echt mee in de top van de competitie, dat is super mooi voor PSV maar ook voor de competitie. Afgelopen weekend speelden we een topper, maar komend weekend is het duel tegen PSV ook echt een topper te noemen.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

61527696 FC Twente 1

Het vorige treffen werd met 1-2 gewonnen in Eindhoven. “Het was regenachtig en het veld was slecht”, blikt Caitlin Dijkstra terug. “Het was een lastige avond voor ons, mede door die omstandigheden. Dat zag je in alles terug. We hebben het daar niet makkelijk gehad, maar gelukkig hebben we het over de streep getrokken.”

Met nog zes wedstrijden te gaan staat FC Twente Vrouwen met zes punten voor op nummer twee Ajax. “We hebben een goede voorsprong, dus na de nederlaag tegen Ajax afgelopen weekend is er nog niks aan de hand. Wij moeten als team en FC Twente ervoor zorgen dat we die voorsprong in eigen hand houden. Dat is de visie en missie van de aankomende wedstrijden. Doorgaan waar we mee bezig zijn en met z’n allen er alles aan doen om elke wedstrijd te winnen.”

Zondagmiddag om 16.45 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Schreurserve. Tickets zijn verkrijgbaar via onderstaande button of via kaartverkoop.fctwente.nl.

62169774 FC Twente 1
Samenvatting PSV - FC Twente (10-11-23)

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.