Eerste selectie tweher

Met een fitte selectie werkt FC Twente toe naar zondag, dan wacht in een volledige uitverkochte Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Joseph Oosting.

Na de interlandweek wordt dit weekend de competitie in de Eredivisie hervat. Donderdag keerden de internationals terug op het trainingsveld bij FC Twente. “Afgelopen week hebben we met een kleinere groep getraind, aangevuld met jongens van de Academie. We hebben vorige week een oefenwedstrijd gespeeld tegen Bochum en daarna een paar dagen vrij gehad”, vertelt Joseph Oosting. “De internationals zijn donderdag goed teruggekeerd. Morgen hebben we nog een training, voor nu hebben we een fitte groep richting zondag.”

Woensdag werd bekend dat Joshua Brenet niet meer voor FC Twente in actie zal komen. “Het is jammer dat het zo is gegaan”, vervolgt Oosting. “Er zijn alleen maar verliezers. Wij moeten ons focussen op de wedstrijden die komen gaan, daar hebben we elkaar bij nodig. We hebben een goede selectie waarmee we onze ambities willen verwezenlijken, daar doen we alles voor. Het begint bij ons elke dag met knetterhard werken en om onze manier van voetballen te ontwikkelen. Dat doen we goed, ook vandaag hebben we weer prima getraind. Zaterdag hebben we nog een afsluitende training en zondag wacht Heracles. Dat is het belangrijkste voor ons: voetbal.”

“Het wordt zondag een taaie wedstrijd”, vervolgt Oosting. “Een duel van zondag tussen twee clubs bij elkaar uit de buurt in een mooie regio brengt altijd wat extra’s. Voor de supporters en spelers zijn dat mooie wedstrijden, hopelijk wordt het een duel waarin alles zit.”

FC Twente – Heracles Almelo, aanvang 14.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. De wedstrijd is live te zien op ESPN 1.

Training in beeld 

DSC07374
DSC07406
DSC07426
DSC07498
DSC07544
DSC07578
DSC07590 v2
DSC07671

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.