FC Twente Vrouwen

Dinsdagmiddag arriveerde de selectie van FC Twente Vrouwen in Göteborg voor het Champions League duel met BK Häcken. Woensdagavond om 18.30 uur wordt er afgetrapt in de Bravida Arena voor het eerste duel in het tweeluik tegen de Zweden. De ploeg van trainer Joran Pot wist in de eerdere voorronde af te rekenen met Sturm Graz en Levante UD. BK Häcken is de laatste horde voor deelname aan de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League.

De selectie traint dinsdagavond in de Bravida Arena ter voorbereiding op het duel. Vier weken na het laatste Champions League-duel kijkt de selectie uit naar de ontmoeting in Zweden. “Ik heb er heel veel zin in”, begint Joran Pot. “Nadat we alle duels in Nederland hebben gespeeld gaan we nu daadwerkelijk Europa in. Dat geeft weer een andere dimensie aan het Champions League voetbal. Een echte uitwedstrijd naar het buitenland hebben we nog niet gehad en dat zal het Europese gevoel alleen maar versterken.”

Het is voor het eerst dat FC Twente Vrouwen een club uit Zweden treft. BK Häcken is koploper in de Zweedse competitie en is al 22 wedstrijden onderweg. “Het mag duidelijk zijn dat we een geduchte tegenstander treffen morgen”, vervolgt Pot. ‘Het niveau dat zij kunnen halen is heel behoorlijk. Op de beelden die we hebben gezien ziet het er voetballend goed uit en is het heel dynamisch. Veel positiewisselingen, power en een hoog tempo. BK Häcken is een tegenstander van formaat, maar dat is natuurlijk te verwachten in deze fase van de Champions League."

Lijn doorzetten

‘We hebben kennis gemaakt met de hoge intensiteit tegen Levante en dat zal morgen ook gevraagd worden. Ik verwacht dat Häcken graag de bal wil hebben, wil voetballen en zeer aanvallend voor de dag komt. Afgelopen weken hebben wij weinig kansen weggegeven en creëren we zelf genoeg. Die lijn willen we doorzetten."

BK Häcken – FC Twente Vrouwen is woensdag vanaf 18.30 uur live te zien op ESPN.

DVS02877k

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.